Химическо съединение, скрито в зеления чай се бори с рака

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

ecgc

Това е „Светият граал” в леченията на рака – терапия, която се цели в раковите клетки и ги унищожава, като в същото време оставя здравите клетки около тях незасегнати.

До сега традиционната медицина не успява да постигне това, защото почти всичко, което тя използва срещу раковите клетки унищожава и здравите клетки също.

А някои от тези лечения могат дори да убият пациента в процеса на лечението.

Но нови изследвания откриха естествена терапия, която се цели в раковите клетки и ги обезсилва, докато в същото време изобщо не засяга здравите клетки.

Това малко чудо се съдържа във всяка вдигаща пара чаша зелен чай. Нарича се епигалокатехин-3-галат или EGCG, и вече се знае, че се бори с редица видове рак в цялото тяло.

Последните изследвания разглеждат конкретно раковите клетки при рак на устата, сравнявайки ги със здрави орални клетки в петриево стъкло.

За повече информация за зеления чай, прочетете статията:

Дали този популярен чай не крие смъртоносна тайна?

Раковите клетки, както може би знаете, имат ужасяваща способност: те не измират по начина, по който го правят нормалните клетки. Те безмилостно растат.

Но EGCG успява да сложи спирачки на безкрайния растеж по два начина: Първо, уврежда митохондриите или „динамото” във всяка ракова клетка, което снабдява с енергия тази клетка. Това, от своя страна, отключва създаването на реактивни кислородни видове и води до смъртта на тези „не-убиваеми” ракови клетки.

И второ, EGCG лишава раковите клетки от способността да се борят с оксидативното увреждане, така че те измират дори още по-бързо.

Забележителното в Изследването на молекулярни хранителни вещества и храни е, че EGCG изглежда „знае” кои клетки да атакува – защото веществото изобщо не засяга здравите клетки.

Макар че изследването се занимава с орални ракови клетки, твърде вероятно е веществото да е способно да действа по същия начин и срещу други видове рак, и да може да спомогне за обясняването защо зеленият чай като цяло, и конкретно EGCG, са известни с това, че те се борят срещу всичко от различни видове рак на кожата до рак на простатата.

Ако не сте болни от рак, ежедневното пиене по чаша или две зелен чай може да е точно онова, което лекарят ви е предписал, за да останете здрави, давайки на EGCG възможност да се справя с раковите клетките преди вие въобще да знаете за съществуването им.

А ако сте в риск да развиете рак, или сте се излекували от рак, попитайте своя лекар за хранителни добавки с EGCG

Д-р Марк Стенглър

 

Източник:

https://www.besthealthnutritionals.com/blog/2015/02/20/green-tea-shutting-down-cancer-cells/

Снимка: www.nutraingredients.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *