Добавяйте какао в кафето си за чудесни резултати

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Изследователят от Университета Кларксън Али Булани още през 2017 година изследва свойствата на кафето и какото. Неговият екип в сътрудничество с техни колеги от Университета на Джорджия работиха по „осезателното въздействие от консумацията на варено какао върху вниманието, мотивацията да се извършва познавателна дейност, усещанията за тревожност, енергия и умора”.

Добавянето на щипка какао в кафето може да ви помогне да се концентрирате по-добре, показва изследването, проведено в Университета на Джорждия, САЩ.

Изследването на Университета Кларксън сравнява последствията върху „умствената енергия”, предоставяни от четири различни топли напитки, едната приготвена с какао, втората с кофеин, третата в комбинация от двете и последната под формата на плацебо.

Ето защо всички изведнъж започнаха да добавят масло в кафето си

Изследването е двойно сляпо: и поради тази причина напитките имат еднакъв вкус. За постигането на това, авторът Али Булани, професор в Кларксън, казва, че в напитките е добавен несъдържащия калории подсладител Truvia. Участниците също така получавали щипки за нос, за да не могат те да правят разлика между напитките.

Във всеки ден от изследването от участниците искали да пият една от четирите напитки, след което те трябвало да правят „тест за умствена енергия”.

Резултатите показали по-бърза реакция при онези от участниците, които пиели какао, като онези, които пиели комбинацията от кофеин-какао показвали по-голяма точност при решаването на теста, от пилите само какаовата напитка.

Наред със стимулирането на концентрацията, изследването показва, че какаото снижава „причиняващото тревожност въздействие на кофеина”. Но имайте едно на ум. Изследването е финансирано от Hersheys, компания за производство на шоколади, и всички напитки за него са предоставени от нея.

„Какаото повишава кръвотока в главния мозък, а това повишава познавателната функция и вниманието. Кофеинът сам по себе има способността да повишава тревожността , обяснява Булани. „Този проект откри, че какаото снижава причиняващото тревожност действие на кофеина — добра причина да пием мока лате”.

Три хитри начина да направите КАФЕТО си супер здравословно

Изследването предоставя и друг интересен статистически факт, а по-точно, че кофеинът има отрицателно въздействие върху настроението на хората: в сравнение с плацебо групата, участниците пили напитка, съдържаща единствено кофеин били по-раздразнителни. Консумирането на какао наред с кофеина в изследването отслабва усещанията на гняв и на тревожност.

Али казва, че предстоят още много изследвания и че те ще са свързани с разграждането на химикалите в напитките, за да открият защо всяка от тях има различно въздействие.

Рецептата?

Лесно можете да придадете шоколадов вкус на кафето си като следващия път към смляното кафе добавите и препълнена лъжица (или 1.5 с.л.) неподсладено какао на прах. Разбъркайте ги добре преди да заредите кафе-машината, а когато искате да се поглезите, в готовото кафе добавете малко сметана, така напитката ви ще има вкус на горещо какао за възрастни.

Толкова за науката! И иначе от днес нататък използвайки този трик вие можете да подобрявате функцията на мозъка си като всеки път си приготвяте невероятно кафе! Но ако искате още идеи за кафе по ваш вкус и според моментното си желание, очаквайте статията ни на 5 юли!

Прочетете също:

7 естествени ползи за кожата от кафето, ефикасни НСС рецепти

Кафето предпазва от бъбречно заболяване

Защитава ли кафето черния ви дроб? Учени казват, Разбира се!

Факт или мит: Кафето има отрезвяващо действие

ИЗСЛЕДВАНЕ: Кафеен екстракт гори мазнини докато спите

Утайката от кафето има множество полезни употреби

Какаото е полезно за вас… ето защо

Какаото лекува диабета?

Източник:

https://globalnews.ca/news/3288136/add-chocolate-to-your-morning-coffee-for-best-results-new-study-says/

Снимка: See Upper Highway

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *