Жълтеничето, силно лекарство против много видове рак

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Жълтеничето,  наричано с още много имена някои от които са змийско мляко и златен корен — е много силно лечебно растение, което помага в битката с раковите клетки. Както с вече съществуващите, така и забавя растежа на новите. Също така, при вътрешен прием, жълтеничето предоставя добре изразено болкоуспокояващо действие. Това се дължи на съдържащите се в растението алкалоиди, етерични масла и други активни съединения. Именно благодарение на тези вещества растението постига антимикробното си, противовъзпалително и облекчаващо болката действие.

Официалната медицина отдавна е оценила по достойнство чудодейните лечебни свойства на жълтеничето и го използва за производството на високоефективни препарати. Например, в Украйна през 2009 година официално бе регистрирано ново лекарство за рака на базата на жълтеничето. Това лекарство беше създадено от украинския учен Василий Новицки, който в момента е директор на Института за борба с рака във Виена. В интервю В. Новицки разказва, че този препарат е изпробван при повече от 100 различни ракови клетъчни линии и е доказал ефикасността си при всичките изследвани линии.

А група немски лекари от университета в Улм доказа, че препарат, който главно се състои от жълтениче се е оказал ефикасен дори и при рак на панкреаса, който се счита за най-устойчивия на действието на химиотерапията вид рак. Резултатите от данните на изследователите бяха публикувани в няколко научни труда.

Все пак, струва си да припомним, че жълтеничето (не случайно билката носи и името змийско мляко) – е много отровно растение. В дивата природа нито едно тревопасно животно не може да го яде. Използването на това растение трябва да е много внимателно и пропорциите да се следват много строго. Преди започването на лечението е нужно непременно да се консултираме с лекар и да споделим с него за наличието на съпътстващи заболявания, от които страдаме. Това е необходимо, за да не навредим още повече на организма си. Абсолютно противопоказно е пиенето на жълтениче при бременност, кърмене, на детска възраст под 18 години, а също и при тежки заболявания на черния дроб, бъбреците и сърцето.

Сега нека разгледаме най-разпространените рецепти, които помагат в нелеката борба с рака.

Жълтеничето се приема под формата на водна или спиртна настойка. По-добре е да се започне с водната настойка, защото тя е по-щадяща. Приготвяйте я както следва:

Водна настойка от жълтениче

Напълнете една трета от съд с вместимост от половин литър със свежо набраната билка жълтениче и залейте с вряща вода. Оставете да изстине и да преседи няколко часа. Тази настойка се пие по три пъти дневно като се започне с по една супена лъжица и се стигне до сто милилитра на път. Две седмици пием, две седмици почиваме.

Спиртна настойка от жълтениче

За приготвянето на спиртна настойка, билката се бере свежа или се използва изсушена и се запълва наполовина буркан с вместимост половин литър, след което се залива с водка. Оставя се да отлежи 14 дни на тъмно място след което се разрежда с чиста водка. За 150 мл настойка са необходими 350 мл водка. Пие се три пъти на ден преди ядене като се започва с пет капки и постепенно дозата се увеличава на десет капки на път в рамките на една седмица.

Отново напомняме за отровността на жълтеничето. Ако сами го берете, непременно си сложете ръкавици. Обезателно обмислете всички «за» и «против» преди да пристъпите към лечение. И ако все пак се решите, непременно много внимателно спазвайте дозировката! Най-добре под контрола на опитен лекар.

Източник:

Чистотел против рака

http://www.moslanka.ru/chistotel-protiv-raka/

Снимка: phytomed.org

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *