Създайте своята паста за зъби!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

tooth-paste

Повечето пасти за зъби съдържат захар, флуорид, изкуствени оцветители, и други вредни съставки, коите е най-добре да избягваме. Вместо да използвате токсичните пасти, продавани в търговската мрежа, защо да не си направите паста сами?  Лесно е и бързо. След като намерите необходимите етерични масла, можете да ги използвате и отсега нататък да си правите паста за зъби или по-скоро прах за зъби, което е по-точното описание.  Ето как: 

Рецепта за натурална паста за зъби

1/2 чаша сода бикарбонат

10 капки чисто ментово етерично масло (това не е същото като ментовия екстракт или ароматното масло. Също така, то трябва да е хранително етерично масло с високо качество, което можете да намерите в много хранителни магазини)

5 капки етерично масло от смирна (по желание, също може да се закупи в много хранителни магазини)

Смесете всички съставки в малко бурканче с капаче, затворете и разтръскайте силно за равномерното разнасяне и попиване на маслата в содата. Използвайте малки количества върху намокрена четка за зъби все едно е паста за зъби като търкате лекичко.

Ментовото етерично масло помага за освежаване на дъха, убива бактериите и прочиства синусите. Маслото от смирна има силни антибактериални и противогъбични свойства. То често се използва в древните лечебни методи на аюрведическата медицина. Содата бикарбонат възстановява естествения леко алкален pH баланс на зъбите и венците и помага за избелването на зъбите.

Макар че тази рецепта е много ефикасна, използвайте любимите си етерични масла – кокосово, карамфилово (стига да са пречистени) или което харесвате най-много и създайте своята рецепта!

Не използвайте тази паста всеки ден, ограничете се до два пъти в седмицата, тъй като содата би могла да разяде емайла на зъбите.
Източник: healthy living, Make Your Own Natural Toothpaste

http://www.care2.com/greenliving/make-your-own-natural-toothpaste.html#ixzz2X2qwfxNF

Снимка: www.housetohome.co.uk

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *