Не работете в раковите часове

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

night work

В кои часове от денонощието работите? Канадско изследване показва, че мъжете, които работят в едно определено рисково време от деня са изложени на повишен риск от рак на простатата, дебелото черво, белите дробове, пикочния мехур, ректума и панкреаса, както и от неходжкинов лимфом.

Изследване в Centre INRS–Institut Armand-Frappier и в Изследователския център на Монреалския университет показва, че работата през нощта увеличава риска от цял списък различни видове рак.

„Излагането на светлина нощем може да доведе до снижено производство на хормона на съня мелатонин, както и до физиологични промени, които могат да предизвикат развитието на тумори. Този хормон се освобождава обичайно в средата на нощта като реакция на липсата на светлина и играе особено важна роля в хормоналните функции и имунната система”, казва изследователят, професор Мари-Елиз.

В това изследване канадските учени се фокусират върху данни от изследвания, проведени от 1970 до 1985 година. Изучаването на часовете, в които работят хората включва повече от 3100 души на възраст от 35 до 70 години, заболели от рак. Навиците, свързани с начина на живот на тези жертви на рака са съпоставени с данни за повече от 500 души, които не били болни от рак.

Карл Лоу

Източник: Don’t Work During The Cancer Hours, 14 April 2014

http://easyhealthoptions.com/cancer/dont-work-cancer-hours/

Снимка: fineartsandfreckles.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *