Бурен, нали? Не, това е побеждаваща рака суперхрана

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

dandelion_seedhead_large

Може да сте го рязали или скубали в градината стотици пъти без дори да се замисляте. То расте като лудо.

Но този ‘бурен’ всъщност изо бщо не е бурен. Това е цъфтящо растение, което е едновременно здравословна храна и силно лекарство. Заредено е с витамини и с минерали като желязо, калий и цинк. И това дори не е най-доброто, което то предлага…

Това подценявано растение доказва, че е мощно лекарство срещу рака.

То не само че убива раковите клетки, но не засяга здравите клетки.

Това го прави по-добро лечение от токсичните химиотерапевтични лекарства. Тази суперхрана е напълно безопасна, стимулира имунната система и помага на организма да не се разболява като не позволява на раковите клетки да завладеят тялото.

Така че преди следващото плевене ще ви се прииска да откриете още за това убиващо рака цвете…

Става дума за непретенциозното глухарче. Знаете… онова малко цвете, което деца—и възрастни—обичат да духат, за да се разлетят семенцата във въздуха.

Кой да предположи, че тези малки семенца притежават такива силни лечебни свойства? Макар че коренните жители на Америка и китайците го използват от векове за лечението на тумори, доскоро то не беше научно изследвано като противоракова суперхрана. И слава богу, че съвременните учени най-накрая му обърнаха внимание…

Изследванията показват, че екстрактът от корен от глухарче убива раковите клетки при някои трудни за лечение видове левкемия.1

Той дори убива туморни клетки при някои видове резистентен на химиотерапията рак на кожата.2 Учените вече знаят, че глухарчето предизвиква апоптоза или клетъчната смърт на раковите клетки. Той действа като активира определени протеини, които са необходими за да умират раковите клетки.

Що се отнася до рака на гърдата и простатата, глухарчето спира растежа на раковите клетки и предотвратява нахлуването им в другите клетки.3

Съставът от хранителни вещества на това обикновено диво цвете е направо уникален. Именно той го превръща в толкова силна суперхрана и лечебно растение.

Глухарчетата съдържат големи количества витамин С и най-високата концентрация на витамин А, дори по-голяма от тази в морковите.

Те също така съдържат и повече борещи се с рака витамини B, C, и D от повечето растения.4

Глухарчетата съдържат голямо количество антиоксиданти, от които се нуждаем, за да елиминираме увреждащите ни свободни радикали и за предотвратяване растежа на раковите клетки първо на първо.

След като конвенционалната медицина използва токсични отрови, за да убива рака, приятно е да се знае, че този обикновен ‘бурен’ спомага за предпазването и дори за преборването на това заболяване.

Глухарчето може да се използва в свежо състояние или в течности, чайове и хранителни добавки. То може да има леко диуретично действие и да взаимодейства с някои видове лекарства, така че говорете с лекаря си преди да го вземате.

Както винаги, важно е да се яде здравословна храна с много зеленчуци. Добавянето на пресни глухарчета ще ви предостави силни, борещи се с рака хранителни вещества, които да ви помогнат да запазите здравето си от рака.

Още малко подробности

Чая от глухарчета в момента се изследва като възможно лекарство против рака в Уиндзор, Канада – след първоначалните изследвания учените искат да научат повече за лечебните му свойства, защото той не действа при всички пациенти и те искат да разберат защо, както и да определят правилните дози, в които да го предписват. Обърнете внимание, че не се препоръчва пиенето на чай от глухарче по време на химиотерапия! Непременно говорете с лекар преди да предприемате самолечение.

И все пак пациентите се кълнат в глухарчето

Джон ДиКарло е на 72 години. Преди 3 години е приет в болница с левкемия. Дори и след агресивно лечение, той е изпратен у дома, за да има време да приключи земните си дела и да е със съпругата и четирите си деца когато дойде неизбежното.

От раковата клиника му препоръчват да опита чая. Четири месеца по-късно той отива в клиниката в ремисия. От три години той няма рак.

Той казва, че лекарят приписва излекуването му на глухарчетата.

Пред новинарския канал CBC News ДиКарло казва, ‘Лекарят рече, ‘Добре се справяш, вече не си болен.’

За още информация и за важни и лесни рецепти за използването на глухарчето през есента – за засилване на имунитета, детоксикация, как да си направим чай от глухарче… прочетете статията ‘За здраве и красота, глухарчета през есента‘.

Препратки:

1 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22363452
2 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21234313
3 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18425335
4 http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2441/2

Източници:

Institute for Natural Healing, It’s a Weed, Right? No, it’s a Cancer-Fighting Superfood, 9 October 2013; http://institutefornaturalhealing.com/2013/10/its-a-weed-right-no-its-a-cancer-fighting-superfood/#Continue

Dandelion tea touted as possible cancer killer; http://www.cbc.ca/news/canada/windsor/dandelion-tea-touted-as-possible-cancer-killer-1.1129321

Снимка: landscaping.about.com

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

 

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *