30-минутният план за отслабване без усилия

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

30-sleep

Трескавият съвременен начин на живот е сякаш направен по поръчка, така че да затруднява предпазването от излишни килограми. Непрестанният стрес днес разстройва хормоните и естествените телесни ритми и много затруднява метаболизма в изхвърлянето на прекомерните мазнини.

Но може би има начин за улесняване на отслабването. И за целта дори не ви се налага да се изправяте.

Ето какво трябва да правите:

  • Легнете в леглото си
  • Заспете
  • Спете по 30 минути повече всяка нощ.

Това е.

Според изследване, представено на годишната среща на Ендокринното общество в Сан Диего повечето хора си лягат твърде късно и се събуждат твърде рано. Това разстройва метаболизма ни по начини, които правят по-вероятно да качваме излишни килограми и повече телесни мазнини. Прави ни и по-уязвими от диабет тип 2.

„Макар че предишни изследвания показват, че краткият сън се свързва със затлъстяване и диабет, ние открихме, че само някакви си 30 минути недостиг на сън на ден могат значително да повлияят на затлъстяването и инсулиновата резистентност в последващ етап”, казва изследователят Шахрад Тахери, професор по медицина. „Това подсилва откритото преди, че загубата на сън се натрувпа и може да доведе до последици за метаболизма”.

Тахери казва, че ние отделяме толкова време през седмицата за работа и социални дейности, че често натрупваме недостиг на сън, който се опитваме да наваксаме в почивните дни. Обаче, дори и да спим повече в събота и неделя, непрекъснатото намаляване на съня през седмицата води до нарушения в метаболизма, свързвани с диабет.

„Загубата на сън е широко разпространена в съвременното общество, но едва през последното десетилетие ние осъзнахме последиците й за метаболизма”, казва Тахери. „Заключенията ни показват, че избягването на недостига на сън влияе положително на талията и метаболизма и че включването на съня в промените в начина на живот, насочени към отслабване и лечение на диабета може да подобри успеха на тези начинания”.

Едногодишно изследване показа, че за повече от 500 души в изследването загубата на само 30 минути сън на нощ в продължение на една година е повишила вероятността им от затлъстяване със 17 процента и от инсулинова резистентност (прекурсор на диабета) с 39 процента.

Зная че набавянето на повече сън е по-лесно да се пожелае, отколкото да се постигне. Обаче, ето нещо, което можете да правите, за да заспивате по-бързо и да спите по-дълго.

Дръжте спалнята си колкото се може по-тъмна, особено сутрин.

Светлината кара епифизната жлеза в мозъка да ви сигнализира, че е време да сте будни. Така че прозореца трябва да е плътно заперден, а всички други светлинни източници в спалнята, премахнати. По този начин светлината – сутрешната, от улицата, дори и лунната, няма да изиграват мозъка ви да мисли, че трябва да ставате преди да сте спали достатъчно и да сте изгарили част от излишните мазнини в тялото си.

Източник:

http://easyhealthoptions.com/30-minute-effortless-weight-loss-plan/

Снимка: plus.google.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *