Храна побеждава рака на гърдата

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

breast-cancer

Учените в Центъра за борба с рака (Fox Chase Cancer Center) във Филаделфия откриха храна, която спира растежа на раковите клетки при рак на гърдата.

Тази храна са тлъстите риби като сардината и сьомгата, които са богати на омега-3 мастните киселини, познати с това, че противодействат на всякакъв вид ракови клетки, като може би те са дори още по-ефикасни при така нареченените тройно-отрицателни клетъчни линии.

„Храната играе много важна роля при профилактиката на рака на гърдата”, казва изследователят Томас Погаш. „Когато сравняваме запандия начин на хранене със средиземноморския, който включва повече омега-3 мастни киселини, се вижда, че при средиземноморския режим на хранене има по-малко случаи на рак. Хората в този регион ядат много повече риба.”

В момента не се предлагат терапии за пациентки, диагнозирани с тройно-отрицателен рак на гърдата. Комбинираните химиотерапии са стандартното лечение за началните фази на заболяването. „Този вид рак, който се открива обикновено при жените с латино-американски или афро-американски произход, е силно агресивен и при него вероятността за оцеляване е ниска”, казва изследователят Хосе Русо. „Няма точно определено лечение за него.”

Предишни изследвания показват, че омега-3 мастните киселини помагат за спирането и на рака на простатата.

Карл Лоу

Още за полезните омега-3 прочетете в статията: Петте риби с най-ниско съдържание на живак, полезни за сърцето

Очаквайте наскоро статията „Забранената храна, която спира рака в крачка”, както и обстойна статия за средиземноморския начин на хранене.

Източник: Easy Health Options, The Food That Stops Breast Cancer, 10 April 2013

Снимка: sbseasons.com

Важно

Нямаме нищо против материалите, публикувани в сайта „Ние сме здрави” да бъдат публикувани на други места, стига да са в същия вид и в публикациите да се дава линк към нашия сайт.

НСЗ


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *