Победи емфизема с хранителни вещества

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Наскоро получих ел. писмо от мой съименник, Стив, който ме питаше за лечения на емфизем с хранителни вещества. Той пишеше: „Имам емфизем и пия формула включваща NAC (N-ацетил цистеин, съдържащ се в динята, ябълките, зеления чай, червеното цвекло, захарното цвекло, тиквата), кверцетин, бромелаин и астрагал. Можете ли да ми препоръчате и други хранителни добавки? Пия транс-ресвератрол, куркумин BCM-95, зелен чай, ям много плодове и зеленчуци, наред с витамин D и магнезий”.

emphysema

Прочети още за NAC: N-ацетил цистеинът прочиства, пази и лекува

Обичайните заподозрени, ще кажете. Емфиземът, както човек може да види от писмото на Стив, е заболяване, резистентно към прилагането на много хранителни добавки. Сигурен съм, че Стив изпитва известно облекчение от хранителните вещества, които приема, но е малко вероятно те да излекуват заболяването му. Обаче, има три други възможности, които трябва да имате предвид, ако страдате от това заболяване.

Едно хранително веществе, което Стив не споменава че пие е витамин А. Но недостигът на витамин А често пъти е в основата на това заболяване. Всъщност, изследователи откриха, че витамин А не просто спира болестта, в много случаи този витамин може действително да регенерира увредените белодробни клетки и да излекува заболяването.

Професор Малкълм Мейдън, от Медицинския изследователски институт за еволюционна невробиология в Кингс колидж в Лондон има изследване, което показва точно колко мощен е витамин А за белите дробове. Според Мейдън, формата на витамин А, която те използвали (ретиноева киселина) действала директно върху тъканните клетки в белите дробове. И действително ги карала да се регенерират. Както може би знаете, емдфиземът започва с унищожаването на алвеолите в белите дробове. Когато тези мънички алвеоли бъдат увредени, това води до постоянни „дупки” в стените на белите дробове.

Когато изследователите давали на мишки с емфизем витамин А, това карало алвеолите да израстват отново. Най-невероятното нещо относно това изследване е че алвеолите израствали отново до момента, в който се връщали към нормалните си нива.

Това не означава, че витамин А напълно ще премахне заболяването, но той може драматично да му въздейства.

Друго хранително вещество, което трябва да подсилите в тялото си, за да можете ефективно да се борите с емфизема е азотният оксид. Изследване откри, че вдишването на азотен оксид с кислород може в голяма степен да помогне при емфизем. Все още не много лекари ще са съгласни да правят това, така че ще ви се наложи да генерирате повече азотен оксид с помощта на хранителни добавки.  Най-добрият начин да го направите е като пиете CircO2.

Още по темата: Войната в тялото, заглушете рака и атеросклерозата с ябълки и чай!

И накрая, ако никое от тези хранителни вещества не излекува напълно емфизема ви, можете да опитате лечение с венозно вливане на водороден прекис. Покойният ми приятел Уилям Кембъл Дъглас, M.D, имаше невероятни успехи при пациентите си с емфизем при използването на това лечение. Можете да научите повече за венозното вливане на водороден прекис онлайн. Лекари, прилагащи това лечение можете да намерите на acam.org.

Ваш вътрешен човек за по-добро здраве,

Стив Крьонинг

Advanced Bionutritionals

 

Източници:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17368323

http://www.dailymail.co.uk/health/article-204532/Vitamin-cure-emphysema.html

http://thorax.bmj.com/content/55/2/109.full

Снимка: www.fotolia.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *