Маслото от риган: по-силно от антибиотиците, защото то убива и вирусите и паразитите!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Обичам да пътувам и имах щастието да пътувам до Колумбия, Тайланд, Перу и Непал през миналата година. Тези страни са красиви и екзотични за туристите, но санитарните условия и водоснабдяването в тях—както и приготвянето на храната—не се радват на същите стандарти които имаме в Съдинените. Въпреки вземането на всички предпазни мерки, моята половинка и аз се разболяхме сериозно в Колумбия. Всъщност бяхме болни цели две седмици и половина след като се прибрахме у дома с всички симптоми на инфекцията гиардия, която е амебична паразитна инфекция. Симптомите включват: висока температура, болки по цялото тяло, силни болки в стомаха, диария, гадене, отслабване. Беше ужасно!

Как да използваме етерични масла за бързо побеждаване на грипа

Обичайното конвенционално лечение за инфекциите гиардия включва антибиотик по рецепта, който, както вие вероятно вече знаете, убива и всички полезни бактерии в тялото ви наред с вредните такива. Освен това, много инфекции днес са резистентни на антобиотици, което ги прави дори още по-трудни за елиминиране с конвенционалните антобиотици. Преди да прибегна към антибиотици, реших първо да опитам доказан естествен лек.

След като проучих въпроса, аз купих капсули с масло от риган, приемах ги по предписание и бях като нов след 24 часа. Вече не пътуваме без този лек—и той ни спасява множество пъти! Веднага щом почувствам, че ме връхлитат проблеми с корема, започвам да пия препоръчаното количество като предпазна мярка, и воала! Всичко е наред! Всъщност мога да кажа, че след пътешествието до Колумбия пътувах до Тайланд, Перу и Непал и вече нямах абсолютно никакви „проблеми”!

Естествени убийци на паразитите, 9 билки

Маслото от риган е спасението!

Риган се използва още в древна Гърция като много ефикасна лечебна билка. Гърците го използвали при рани, ухапвания от насекоми, ухапвания от змии, храносмилателни и дихателни инфекции–и има защо–маслото от риган е най-доброто естествено антибиотично, противовирусно и противогъбично средство!

Етеричното масло от риган е научно доказано, че убива бактериални, вирусни, гъбични инфекции и паразити като гиардия и амебични инфекции. Маслото от риган всъщност научно е доказано, че е ефикасно дори срещу резистентни на антибиотици патогени.

Маслото от риган също така е невероятно ефикасно при хранителни натравяния, стомашен грип, инфекции кандида, тения, екзема, синусови инфекции, гъбички по ноктите, акне, кожни инфекции, ухапвания от насекоми, брадавици, алергии и други. Обаче, маслото от риган е много силно и може да дразни, така че трябва да се разрежда в масло носител при използване върху кожата.

САЩ одобриха отново чудодейното масло от коноп, лек за мозъка и не само от повече от 6000 години

Когато се приема вътрешно е най-добре да се купи и приема под формата на капсули, за да получавате правилната сила и доза.

Активните съставки в маслото от риган включват феноли, карвакол (60-80%) и тимол (5%), които са неговите антисептични, противогъбични, противовирусни и антиоксидантни компоненти. Други съставки са терпените, пининът и терининът и те подсилват антисептичните, противовирусните, противовъзпалителните и анестетичните свойства на билката.

Карвакол срещу колоректален рак

Като цяло има проведени над 800 изследвания, изследващи маслото от риган и неговите лечебни способности.

Научно доказано е, че карваколът е много ефикасен в убиването на опасните стафилоколи, норовирус, E.coli, листерия, кампилобактер и салмонела—всички организми, които причиняват силно хранително натравяне. Дори по-добре от антибиотик (който убива само бактериите), карваколът е много ефикасен и против вирусите. Карваколът също така е противовъзпалително средство и може да се използва за успокояване на зачервявания и отоци, причинени от наранявания или от алергични реакции и от ухапвания от насекоми. Изследвания показват, че карваколът противодейства на свръхрастеж на кандида в устата и храносмилателния тракт, спомага убиването на раковите клетки, и дори помага за снижаването на кръвната захар.

Етеричното масло от риган е един от най силните и разностранни естествени лекове. Винаги го имайте у дома си и със сигурност ще можете да се наслаждавате на мощните му и ефикасни лечебни свойства. Тук е добре да споменем и за мощното действие на кверцетина в битката с вирусите.

Кат Иблинг

Прочетете още:

Черен кимион – Еликсирът на живота, който лекува всичко освен смъртта

Най-ефикасните 10 растения, които действат по-добре от фармацевтичните лекарства

Унищожете лаймската болест с всемогъщо етерично масло

5 моментално облекчаващи ишиасната болка етерични масла

Най-ефикасните 16 етерични масла при болка и как да ги използваме

7 естествени антибиотика, които няма да ви убият

Кандида: Тихата епидемия

10 супер подправки, непосредствена защита на тялото

Източник:

https://thenutritionwatchdog.com/oregano-oil-more-powerful-than-antibiotics/

Снимка: Pinetrest

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация.

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *