Най-романтичното цвете побеждава безсънието, болката и много други здравословни проблеми!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

С настъпването на лятото, нека поговорим за емблематичното цвете, което подаряваме на близките си с любов във вълнуващи моменти. От хилядолетия това цвете вдъхновява поети, художници, музиканти и мислители. И от край време се използва за направата на всичко от козметика и парфюми, до скъпи кремове против бръчки и лекарства!

То наистина има дълга история на употреба като лечебно средство. А скорошни изследвания свързват цветето с подобряване на съня, облекчаване на болката, възстановяване на паметта, за да споменем само някои от лечебните му свойства!

Разбира се, говоря за розите…

Рози срещу рак, възпаление, депресия …

Най-романтичното цвете на света предоставя десетки ползи за здравето

Розата е от семейство Rosacea и се използва в целия свят още от поне седми век за лечението на множество здравословни проблеми като:

 • болки в гърба и краката (ишиас)
 • бактериални инфекции
 • депресия
 • диария и запек
 • заболявания, свързани с камъни в жлъчката и жлъчния мехур
 • главоболие
 • високо кръвно налягане
 • възпаление
 • безсъние
 • заболявания на уринарния тракт и бъбреците
 • проблеми с паметта
 • затлъстяване
 • болки
 • лошо кръвообръщение
 • кашлица и висока температура, причинени от вируси

Съвременните учени изследват и ползите от екстрактите от роза. Клинични изпитания показват, че два сорта рози – R. Damascena и R. Centrifolia имат мощно действие върху функцията на мозъка. А лабораторни изследвания показват, че конкретно сортът R. Damascena стимулира силен растеж на мозъчни клетки.

Розите изглежда са полезни и за сърцето. И има защо, понеже цветето е от същото растително семейство като глога (Rosaceae), растението, което отдавна се знае, че е безопасен и ефикасен естествен лек в ранните етапи на сърдечна недостатъчност. Също така, екстрактите от роза сякаш регулират сърдечния ритъм и силата на сърдечния мускул подобно на глога.

Шипки срещу артрит, снижете болката си с 90 процента, започвайки от днес!

Впрегнете лечебната сила на шипките

Има хранителни добавки, направени от шипки – плодчетата, образуващи се по храста след цъфтежа на това растение. Просто трябва да знаем, че производственият процес унищожава повечето витамин С в шипките. Така че проверявайте дали производителят е добавил обратно изгубената стойност на витамин С като търсите продукти на чиито етикет е отразено, че те съдържат поне 250 мг.

Разбира се, преди да започнете да приемате добавка от шипки, говорете с лекаря си. И непременно взимайте добавка от уважаван производител с високо качество, за да не попаднете на продукт с лошо качество или още по-лошо, пълни ментета!

Как да си приготвяме лекове от розите вижте тук и тук

от Д-р Марк Микоци

Прочетете още:

Спри, наслади се на мига… буквално

Лечебните свойства на цветята

Как да си правим маслена настойка и мехлем от живовляк

Магията, наречена лимонена трева

Розмаринът убива >90% от раковите клетки!

Този трик от години се пази в тайна: Как да отглеждаме съвършени рози… в картофи

Пийте чай от хибискус заради многото му доказани във времето ползи за здравето

Лесен шнапс от глогинки и други рецепти за укрепване на сърцето

Източник:

https://drmicozzi.com/worlds-most-romantic-flower-combats-insomnia-pain-and-much-more

Снимка: nature.desktopnexus.com/wallpaper/

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *