Облекчете сухотата в устата си без лекарства

The hands of a man with Parkinson's disease tremble. Strongly trembling hands of an older man

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Ако се борите със сухота в устата (ксеростомия), не е необходимо аз да ви казвам, че традиционната медицина не е много заинтересована да ви помогне за решаването на този проблем.

Освен ако нямат възможността да спечелят няколко милиарда, фармацевтичните компании не могат да бъдат притеснявани с тривиални неща. А когато лекарите не могат да изфабрикуват светкавично рецепта и да ви пратят по пътя ви, те бързо губят интерес.

Така че влудяващата сухота в устата моментално бива отписана като „незначителен проблем, свързан с на начина на живот”. Но единият на всеки петима стари хора, който страда от сухота в устата ще ви каже, че няма НИЩО незначително в това усещане.

То може да наруши съня ви… да унищожи наслаждението ви от храната… да ви докара възпалено гърло… и лош дъх… и дори да затрудни говора ви да направи така, че хората да не ви разбират какво говорите.

И може би най-лошото от всичко е, че сухотата може да превърне гълтането на хапчета в преживяване, от което вие направо се СТРАХУВАТЕ.

Ето защо, днес нека най-накрая да обърнем заслужено внимание на сухотата в устата.

Защото наистина ИМА решение на този проблем. Решение, подкрепено от ново изследване. И макар че то няма да донесе няколко милиарда никому, това решение със сигурност може да върне качеството на живота ВИ и да ви помогне да се наслаждавате на яденето отново.

Пикногенол: Кората от бор подобрява функцията на мозъка

Правилно насочване на усилията за решаване на проблема със сухотата в устата

Когато устата ви съхне, гълтането на храната понякога може да ви дава усещането, че все едно се опитвате да преглътнете дървесна кора. Затова може би е леко странно, че решението на проблема със сухотата в устата е именно… дървесна КОРА.

Не ви предлагам да започнете да гризете кората на най-близкото дърво, разбира се.  Това не само би било наистина глупаво, но най-вероятно няма да попаднете на правилната кора така или иначе.

Става дума за силен екстракт от много уникален вид борово дърво – морски бор (Pinus Maritime), което расте по бреговете на Средиземно море и от чиято кора се извлича безкрайно полезното съединение пикногенол. Съединение, което вече е доказало, че подобрява здравето по десетки важни начини.

Новото изследване (статията е от 13 май, 2020 г.) показва как същият този силен екстракт може да помогне за изличаването на споменатия по-горе проблем, свързан с качеството на живота ни. Той беше изпробван чрез противопоставянето на две групи участници, страдащи от сухота в устата, едната, от които взимаше плацебо.

Половината от доброволците, които получаваха истинския екстракт страдаха от диабет, другата половина нямаха диабет. И екстрактът отвя плацебото и спечели убедително и в двете групи.

Пикногенол за всичко, от върха на главата до върха на пръстите

НАМАЛЯВА сухотата и ПОВИШАВА слюнкоотделянето

Пациентите със сухота в устата на които давали плацебо, от друга страна не изпитали НИКАКВИ подобрения в слюнкоотделянето. Освен това, те изпитали само незначителното три до шест процента подобрение на симптомите на сухота в устата.

Но истинският екстракт от кора на морски бор предоставяло големи подобрения и в двата случая. Той довел до повишено слюнкоотделяне с…

82 процента при хората без диабет

70 процента при онези с диабет

И освен това снижил сухотата в устата с…

66 процента при хората без диабет

63 процента при хората с диабет

И ползите не свършвали с тези резултати. Съединението пикногенол в боровата кора също така елиминирало раничките в устата, причинени от сухотата в устата, с две трети при участниците в изследването, които не страдали от диабет, и с повече от половина при пациентите, страдащи от диабет.

И забележителното е, че изследването постигна всичко това в рамките на само ДВЕ СЕДМИЦИ.

от Алис Джейкъб

Прочетете още:

Бръчките победени с безопасен природен екстракт

5 подмладяващи кожата тайни

Най-добрите 3 хранителни добавки, които би следвало да пиете

Как да победим диабет тип 2 в рамките на 12 седмици

Една от най-старите подправки на света снижава кръвната захар след само 5 седмици

Как канабисът лекува диабет

Дафиновите листа се справят с диабета и сърдечните заболявания

Ето какво да ядем за да преодолеем диабета без лекарства!

Източник:

https://healthiertalk.com/dry-mouth-solution/

Снимка: Nutra Ingredients USA

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *