Спрете туморния растеж и убийте раковите клетки естествено с елагова киселина

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

berries_cancer

„Лекарят на бъдещето вече няма да лекува човешкото тяло с лекарства, а по-скоро ще лекува и предпазва от заболяванията с храна”. Томас Едисън

Лечение на рака с елагова киселина

Елаговата киселина е натурално хранително вещество със силно противораково действие, съдържащо се в много плодове и ядки. Сама по себе си елаговата киселина не е лек за рака, но е важно човек да знае важността на това хранително вещество когато съставя своя протокол за лечение на рака и особено, ако е на „противоракова диета”.

Как действа елаговата киселина

Елаговата киселина е естествено полифенолно съединение, съдържащо се в 46 различни плодове и ядки като грозде, нар, червена малина, ягода, синя боровинка и орехи. „Елаговата киселина не позволява на канцерогените да се свързват с ДНК-то и укрепва съединителната тъкан, което препятства разпространението на раковите клетки”. Елаговата киселина има способността да спира мутациите вътре в ДНК-то на клетките. Освен това, елаговата киселина се счита за вещество, спиращо рака, което има способността да причинява апоптоза или нормална клетъчна смърт на раковите клетки.

И така, елаговата киселина

Първо, елаговата киселина убива раковите клетки:

Здравите клетки преминават през нормален цикъл на живот от приблизително 120 дни преди да умрат. Този процес се нарича апоптоза (естествена клетъчна смърт). Тялото непрестанно замества тези измиращи клетки със здрави клетки. Напротив, раковите клетки не умират. Те се умножават чрез делене, произвеждайки две ракови клетки, след това четири, шест, осем, 16, 32 и така нататък. В лабораторни тестове елаговата киселина кара раковите клетки да преминават през нормалния процес на апоптоза без да уврежда здравите клетки. Химиотерапията и лъчетерапията причиняват смърт без дискриминация както на раковите, така и на здравите клетки, като е възможно да унищожат имунната система в процеса. Елаговата киселина очевидно е разумният избор, след като оставя здравите клетки незасегнати.

Второ, елаговата киселина спира растежа на туморите:

Плъховете, които консумирали 5-10 процента от храната си под формата на замразени черни малини и ягоди, показали драматично снижаване в растежа на предракови клетки и в развитието на тумори, откриха изследователите. В други изследвания с животни, както заявяват учените пред Reuters Health, горските и други дребни плодове (наричани берита) снижили с 80% растежа на туморите в дебелото черво. Министерството на селското стопанство в Охайо подкрепя представените от учените изследвания.

Трето, елаговата киселина спира важни процеси в развитието на рака:

Раковият институт Холингс в Университета на Южна Каролина проведе двойно сляпо изследване в група от 500 пациентки с рак на маточната шийка, което развълнува всички. Деветте години показаха, че натурален продукт, наречен елагова киселина причинява от една страна препятстване и спиране на митозата т.е. на деленето на раковите клетки в рамките на 48 часа, а от друга страна апоптоза или нормална клетъчна смърт на раковите клетки при рак на гърдата, панкреаса, езофагуса, кожата, дебелото черво и простатата в рамките на 72 часа.

Четвърто, елаговата киселина помага за предпазване от рак, вродени дефекти…:

Европейски медицински изследвания показват също така, че елаговата киселина доказано снижава честотата на вродените дефекти, стимулира заздравяването на раните, снижава сърдечните заболявания и може да снижи или лекува химически индуцирана чернодробна фиброза.

Пето, елаговата киселина прави много други полезни неща:

От книгата на д-р Глен Халворсон, Химиопревантивни свойства на… фитохимималите, научаваме, че елаговата киселина има антибактериално действие и унищожава причиняващата стомашни язви бактерия H. pylori, предпазва черния дроб и чернодробната функция, свързва се с канцерогените (химикалите причиняващи рак) като ги дезактивират, спира свързването на канцерогените с ДНК-то и снижава нивата на глюкозата (спомагайки за контролирането на диабета).

Шесто, елаговата киселина (например от елагитанините) се комбинира с глюкозата, подсигурявайки получаването от страна на раковите клетки на по-голяма доза елагова киселина от нормалните клетки, защото раковите клетки консумират около 15 пъти повече глюкоза от останалите клетки. Това означава, че раковите клетки вероятно получават далеч повече елагова киселина от нормалните клетки.

Макар че елаговата киселина е биоактивно вещество, което предоставя защита, фитохимикала обикновено се поглъща под формата на друг биохимикал, наречен елагитанин. Растенията произвеждат елагова киселина и глюкоза, които се комбинират, за да формират елагитанини, които са водно разтворими съединения по-лесно усвоими от храната. Следователно, малките количества елагитанини, извличани от натурални източници може да са по-ефикасни в храната ни от високите дози пречистена елагова киселина.

Ето някои коментари за сините боровинки:

Боровинките са изключително богати на голям брой мощни антиоксидантни флавоноиди (фенолни съединения). Сините боровинки съдържат повече антоцианини от всяка друга храна – три пъти повече от втория най-богат източник, зеления чай. Те също така са с високо съдържание на кверцетин и елагова киселина – още два мощни флавоноида.

Флавоноидите също така могат да се прикрепват към протеините, модулирайки действието на ензимите, включително на киназа ензимите, необходими за пролиферацията на клетките. По този начин те са много полезно допълнение към лечението на рака. Когато се приемат високи дози флавоноиди, цялата клетъчна пролиферация бива спряна; но това не вреди на нормалните клетки, които могат просто да си „почиват” – обаче, раковите клетки не могат да оцелеят в състояние на покой.

Флавоноидите също така снижават нивата на кръвната захар, способни са да ограничават ангиогенезата (изграждането на нови кръвоносни съдове, които хранят туморите), спомагат за поддържането на азотния оксид в здравословни рамки и повишават нивата в тялото на ендогенния (произвеждан в тялото) антиоксидант глутатион. Беритата са също така богати на витамин С.

Описание на действието на елаговата киселина:

Елаговата киселина е фенолно съединение, което вече е широко известно като мощно анти-канцерогенно/антимутагенно съединение. То има също така антибактериални и противовирусни свойства. Самата елагова киселина не се смята, че се съдържа естествено в растенията. Вместо това, полимерите на галовата киселина и хексахидроксидипеноила (HHDP) се свързват с глюкозни центрове и формират клас съединения, познати като елагитанини. Когато две групи на галовата киселина се свържат една до друга в танинова молекула, тогава се формира HHDP група. Елаговата киселина се появява в резултат на отделяне на HHDP група от таниновата молекула и спонтанно се прегрупира. Червените малини съдържат именно елагитанини.

Подсилване на това лечение

В настоящия момент хранителните добавки с елагова киселина обикновено не се използват като самостоятелно лечение на рака. По-скоро хранителните добавки с елагова киселина обичайно се използват заедно с други лечения. Обаче, елаговата киселина се съдържа в плодове и ядки, които са част от основни алтернативни лечения на рак като лечението с грозде, протокола на Будвиг с ленено семе (когато в него се използват орехи), диетата със сурова храна и т.н.

Също така, вероятно ще е грешка да се приемат хранителни добавки с елагова киселина вместо да се консумират много естествени, сурови храни, които съдържат елагова киселина за набавянето на необходимите ензими и на други синергично действащи хранителни вещества. В някои протоколи с включването на елагова киселина, като описаните в сайта Hope For Cancer, се посочват добри резултати в лечението на пациенти с рак на белите дробове.

Източник:

https://www.cancertutor.com/ellagicacid/

Снимка: Google+

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *