Ройбос за женското здраве и още безценни ползи от него

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

rooibos sp

1. Препятства процесите на стареене.

Това се случва благодарение на съдържащите се в ройбоса антиоксиданти, които се свързват с вредните радикали в тялото от главата до петите. Свободните радикали, които попадат в човешкия организъм задействат процесите на стареене, ето защо е толкова важно да се предпазваме от тях.

2. Има благотворно влияние върху менструалния цикъл на жените.

Желязото, което се съдържа в тази напитка е много полезно за жените понеже в ройбоса няма теин, който пречи за усвояването на този микроелемент. Освен това, чаят от ройбос се препоръчва за употреба дори и от бременните жени, спортистите и хората страдащи от анемия.

3. Полезен е за здравето на кожата.

Работата е в това, че ройбосът притежава уникални бактерицидни свойства и се използва не само под формата на компреси при различни кожни заболявания (екземи, алергични обриви и акне), но и в качеството му на средство за измиване на лицето с цел почистване и придаване свежест на кожата.

4. Има прекрасно действие върху нервната система.

Постоянният стрес не само при жените, но и при мъжете води до различни заболявания. Ройбосът лекува: пристъпи на безсъние, главоболие, възникващо от пренапрежение, депресия, раздразнителност.

Ройбоса се запарва като обикновения чай, но с тази разлика, че ройбоса можете да запарвате по няколко пъти. Вкусът и полезните свойства няма да се променят от това. Можете да го пиете както студен, така и горещ.

Универсалността на чая от ройбос се дължи и на това, че може да се пие по всяко време на деня.

Освен това, в различните моменти от деня той проявява различни качества:

Сутрин – напитката ви дава бодрост и увереност,
През деня – изпълва ви със сила и подобрява настроението ви,
Вечер – успокоява ви след трудния ден и ви избавя от стреса и безсънието, защото не съдържа кофеин.

Полезни свойства на ройбоса:

– лекува сърдечносъдовата система – способства за нормализирането на артериалното налягане;
– препятства образуването на ракови тумори;
– оказва благоприятно влияние на храносмилателната система (ройбос можете да пиете при храносмилателни разстройства, гадене, повръщане), намалява оригването и киселините в стомаха;
– напитката е отличен начин за поддържане хигиената на устата, добре е да я използвате и за профилактика на кариесите. Това откритие бе направено съвсем наскоро от група учени;
– ройбос се дава на бебетата за отстраняване на коликите в стомаха и на проблемите със съня, както и за премахване на проявленията на алергични реакции при децата,
– освен това, тази напитка има отхрачващо действие при заболявания на горните дихателни пътища.
– ройбосът съдържа повече антиоксиданти от зеления чай (представете си цели 50 пъти повече!). А сладкият му вкус и аромат помагат чудесно за отказването от излишната захар в храната, което има незабавен ефект върху фигурата.

Източник:

http://www.gippokratlechit.com/publications/detail.php?ID=61539

Снимка: www.hogar.mapfre.es

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *