5 важни открития за справяне със стареенето

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

anti-aging

Когато някога започнах да уча биология в гимназията, научаването на костите, мускулите и нервите в човешкото тяло изглеждаше като невъзможна задача. Но аз открих, че мога да се справя дори и с тази привидно невъзможна задача… като разделя материала на части, които лесно можех да научавам.

Вие можете да направите същото с целите си относно противодействието на стареенето. Когато се замислите за килограмите, които трябва да свалите, за нещата, които трябва да свършите или за всички промени, които трябва да направите в начина си на хранене, постигането на всичко това може да ви се стори невъзможно. Но то няма да изглежда така, ако започнете с малки стъпки. Например, опитайте тези 5 лесни нови начини да забавите въздействието на възрастта…

5 лесни нови начина за забавяне въздействието на възрастта

1.   Хапвайте преди да отидете до супера.

Всички сме чували съвета, „Не ходете на пазар гладни”, но това е дори още по-добро. Изяжте ябълка – или нещо друго здравословно – преди да отидете да пазарувате храна. Изследователи от Университета Корнел откриха, че така хората наистина купуват около 25% повече плодове и зеленчуци, отколкото онези, които не хапват преди да тръгнат за храна. Този трик прави спазването на диети по-лесно.

2.  Заменете въглехидратите с протеини.

Международен екип наскоро направи преглед на 20 годишни изследвания на протеини. Яденето на повече протеини и на по-малко въглехидрати ще ви помогне да свалите килограми по-бързо… и да не ги качите отново. Протеините също така стимулират по-доброто здраве на сърцето. За най-добри резултати опитайте да разпределите протеините равномерно във всичките си хранения за деня.

3.      Пийте по 1 съдържаща захар напитка по-малко на ден.

Да, намаляването на съдържащите захар напитки – включително повечето плодови сокове – доста ще намали риска ви от затлъстяване и от проблеми с кръвната захар. Но рязкото и категорично спиране на съдържащите захар напитки не е лесна работа за повечето хора. Изследване, публикувано в списанието Dibetologia откри, че намаляването на сладките напитки само с една порция на ден снижава риска ви от сериозни проблеми с кръвната захар с 14 – 25%.

4.   Ходете по 2 минути на всеки час.

Последните изследвания показват, че стоенето прав на работа прави малко за предпазването от рисковете за здравето, причинени от заседналия начин на работа. Но учените от Университета на Юта откриха нещо, което предпазва от тези рискове: ходенето. Ходенето по само две минути на всеки час може да премахне рисковете за здравето от седящата работа.

5. Следвайте добър пример.

Шведски изследователи наблюдавали 855 мъже, родени през 1913 от 50-ия им рожден ден нататък до 2013 година. Техните съвети за това да доживеете до 100 години е доста прост:

а.           Не пушете.

б.           Следете холестерола си.

в.           Не пийте повече от 4 чаши кафе на ден.

Ще добавя нещо към този списък: Грижете се добре за сърцето си. Което означава повече от следенето на нивата на холестерол.

Почти половината от шведите, които доживели до 90 или повече години, починали от сърдечни проблеми. Така че стимулирането на сърдечното здраве изглежда ключово в борбата с въздействието на възрастта. Следването на стъпки 1-4 по-горе е добро начало.

Физическата активност е друга важна стъпка. Както и пиенето на полезни за сърцето хранителни добавки като ресвератрол. Изследванията показват, че този мощен антиоксидант подобрява здравето на сърцето като цяло по няколко начина.

Постигането на целите ви по отношение на противодействието на стареенето може да ви се стори обезкуражаващо в началото. Но предприемането на малки стъпки като тези може да направи пътешествието по-бързо и по-лесно.

Ваш в непрестанно добро здраве,

Д-р Кенет Уолинър, МД

 

Източник:

Anti-aging Breakthroughs You Can Use: 5 Easy New Ways to Slow the Effects of Age

Снимка: doctorsandlabs.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *