Деменция с телца на Леви е причината за самоубийството на Робин Уилямс

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Гореща новина: Не депресия е причината за самоубийството на Робин Уилямс

robin-williams-lewy

Не депресия уби актьора Робин Уилямс. Когато миналата година той се самоуби, той е страдал от заболяване, наречено деменция с дифузни телца на Леви.

Вдовицата на актьора, Сюзан Шнайдър Уилямс, току-що съобщи разкритието относно трагичната му смърт. Тя казва, че не депресията е виновна за смъртта на съпруга й, както бе широко огласено по онова време.

Причина е била деменция при болест с телца на Леви, мозъчно заболяване, засягащо приблизително 1.4 милиона американци. Това е втората водеща причина за деменция след болестта на Алцхаймер, но е много по-малко позната.

Г-жа Уилямс казва в интервю: „Не депресията уби Робин”.

Доказателства за болестта са открити при аутопсията, а г-жа Уилямс каза, че съобщава това, за да помогне на пациентите, борещи се с деменция при болест с телца на Леви и на техните семейства.

„Моля се на Бог това да хвърли малко светлина върху телцата на Леви заради милионите хора и близките им, които страдат от този вид деменция”, каза тя.

Уилямс не е знаеше, че е бил болен от заболяването преди да умре, каза тя.

Деменцията с телца на Леви е печално известна с това, че е трудна за диагнозиране. Симптомите й силно наподобяват тези на Алцхаймер и Паркинсон. Но деменцията при болест с телца на Леви има различен причинител. Заболяването се характеризира с присъствието на телца на Леви в мозъка. Това са анормални протеинови отлагания, наречени алфа-синуклеин.

Най-често срещаните симптоми на деменцията с телца на Леви са нарушени мислене, внимание и сън. Пациентите може да страдат и от тремор и халюцинации.

Много е важно пациентите с телца на Леви да бъдат правилно диагнозирани, защото някои лекарства за Алцхаймер и Паркинсон могат да влошат симптомите на деменцията при болест с телца на Леви. Това означава множество скрининги и работа в тясно сътрудничество със специалисти. Лекарствата, наречени инхибитори на холинестеразата се приемат за стандартно лечение на когнитивните симптоми на деменцията при болест с телца на Леви.

Г-жа Уилямс каза, че тя и съпругът й така и не са успeли да получат ясна диагноза преди той да отнеме живота си в дома им на 11 август 2014 година.

Годината преди смъртта му беше „като игра с теглене на откачени късметчета”, каза тя. „Кой е симптомът този месец?,мислех си аз, „Съпругът ми хипохондрик ли е? Лутаме се безсмислено, а отговори няма”.

Изживяването на семейство Уилямс е трагично типично. Сходствата между деменцията с телца на Леви, Алцхаймер и Паркинсон са толкова близки, че често е необходима повече от година за получаването на точна диагноза.

За деменцията с телца на Леви няма лек. Лекарствата лекуват само симптомите. Но някои лекари вярват, че храните с високо съдържание на холин помагат. Тези храни включват яйца, черен дроб и фъстъци.

Нека направим малко отклонение относно холина: Лекарството донепезил или Aricept е единственото лекарство, одобрено за лечение на всички фази на Алцхаймер. То подсилва производството на ацетилхолин в мозъка. Това е невротрансмитера от който се нуждаят мозъчните клетки, за да комуникират помежду си. При появата на недостиг се появява деменция.

Но понеже споменатото по-горе лекарство причинява нетърпими странични ефекти като сериозно гадене, виене на свят, повръщане и сърдечни аритмии, пациентите с Алцхаймер, а и с деменция с телца на Леви не е необходимо да пият това опасно лекарство, за да предпазват мозъка си от влошаване на когнитивната функция…

Те могат да си набавят ацетилхолин като ядат споменатите вече храни. Едно яйце съдържа около една трета от дневния препоръчителен прием на холин. Това е съединение се преобразува в тялото в ацетилхолин. Черният дроб и фъстъците също са с богато съдържание на холин.

Има също така екстракт от билка, който е толкова ефикасен в битката с Алцхаймер, че Биг фарма се опитва да го патентова и превърне в лекарство. Те искат да го запазят в тайна, но това е куркуминът, извличан от куркумата.

Прочетете още статията: Подправка предпазва от Алцхаймер

Г-жа Уилямс каза, че се надява разкриването на истинската причина за смъртта на съпруга й да повиши информираността за заболяването, от което той е страдал, „Защото ние не знаехме. Той не знаеше”.

 

Източници:

http://www.institutefornaturalhealing.com/2015/11/breaking-news-depression-not-the-cause-of-robin-williams-suicide/

http://www.institutefornaturalhealing.com/2015/11/want-to-fight-dementia-eat-more-of-this/

Снимка: davidcesareo.wordpress.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *