Попълвайте редовно недостига си на този витамин, вижте как и защо

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

vitami-c-defficiency

През 1976 година нобеловият лауреат за химия дава мега дози витамин С на 100 пациенти с „нелечим” рак.

Той след това сравнява тези така наречени терминално болни пациенти с пациенти със същия вид рак, които не взимали витамин С.

Пациентите, които получавали традиционното лечение при рак живеели още средно шест месеца.

Пациентите на д-р Линус Полинг живеели — средно — шест години по-дълго.

Човек би помислил, че медицинската общност би приветствала изследванията на д-р Линус Полинг като огромно епохално откритие в лечението на рака.

Но не го направиха. И все още не го правят.

Важно научно откритие: евтиният витамин С спира растежа на раковите стволови клетки 1000% по-ефикасно от лекарство за рак

Независимо от подобни епохални изследвания, традиционните лекари все още отхвърлят витамин С като „ненужен” и „хвърляне на пари на вятъра”.

А това е голяма грешка, защото ние се раждаме със сериозен недостиг на витамин С. Нека обясня…

Човешките същества сме едно от малкото животни на Земята чиито тела не могат сами да произвеждат необходимия им витамин С. Останалите са маймуните, рибите, плодовите прилепи и морските свинчета.

Всички останали животни имат ензим в бъбреците или в черния си дроб, който произвежда необходимата им дневна доза от този витамин.1

Например, тялото на 70 килограмова коза произвежда повече от 13000 мг витамин С на ден.

А когато животните имат здравословни проблеми или наранявания, те произвеждат допълнително до 100000 мг витамин С, за да превъзмогнат кризата.

Способността ни да произвеждаме витамин С ние сме загубили преди около 60 милиона години.2

9 начина да изхвърляме токсините с лимони

Това не е представлявало голям проблем за предците ни. Но е голяма пречка за теб и мен. В токсичния ни свят, плодовете и зеленчуците ни са лишени от жизнено важни витамини, един от които е витамин С. Не можем да си набавяме необходимите ни количества, за да се поддържаме здрави.

Помислете за следното…

Ако човешкото тяло произвеждаше витамин С в себе си в същото съотношение както го правят животните, ние щяхме да получаваме по около 10000 мг всеки ден. Това е количеството, което Линус Полинг е давал на пациентите си болни от рак.

От забележителните изследвания на Полинг насам повече от 18000 изследвания са доказали, че витамин С е особено важен в битката срещу повече от 200 различни заболявания — включително рак.

В скорошно изследване учените сравниха витамин С срещу три експериментални лекарства за рак и едно клинично лекарство за рак, за да видят как те въздействат на растежа на раковите клетки.

Протоколът с висока доза витамин С орално при рак (и при почти всяко друго заболяване)

Те откриха нещо невероятно…

Витамин С показал, че е до 10 пъти по-ефикасен от експерименталните лекарства.3

Изследването също така откри, че витамин С спира гликолизата. Това е процесът, който „храни” раковите клетки.

А скорошно изследване на учени в Университета на Тексас откри, че витамин С може да предпазва от различни видове рак на кръвта като левкемия.4

Изследователите откриха, че клетките, които в крайна сметка израстват в борещи рака бели кръвни телца се нуждаят от „необичайно големи количества” витамин С, за да регулират потискането на левкемията.

С други думи, учените доказаха, че високите дози витамин С драстично снижават риска ви от рак на кръвта — и може дори да действат за лечението му.

Недостигът на витамин С разрушава функцията на щитовидната жлеза

Набавете си количеството витамин С, от което се нуждаете — но не можете да произвеждате

Широко препоръчваната дневна доза от 60 мг на ден изобщо не е достатъчна, за да ни предпазва от обикновените настинки, камо ли от рак. Линус Полинг пиел по 18000 мг на ден.

Венозно вливаният витамин С мощно подсилва енергията ви и ви спасява от настинките.

Ето три начина да си набавяте необходимия ви витамин С:

Набавяйте си витамин С от храната.

Две често използвани храни, съдържащи много витамин С са лютите червени и зелени чушки (242 мг на 100 грама), и плода гуава (228 мг). За сравнение, портокалите и ягодите съдържат по само 60 мг на 100 грама. Но царят на всички плодове що се отнася до витамин С е каму каму със своите 2700 мг на 100 грама — 60 пъти повече от количеството на витамин С в портокалите!

Взимайте хранителна добавка.

На база на собствения ми опит, дневните мега дози на Полинг обикновено не са необходими. Препоръчвам ви да взимате между 5000 и 8000 мг на ден. Ако се борите с рак, ще трябва да взимате по 15000 до 20000 мг.

По-голямо подсилване.

Ако имате постоянен недостиг на витамин С, стресирани сте или болни, може да помислите за терапия с венозно вливане на витамин С.

Възползвайте се от тези 5 пренебрегвани ползи от витамин С

Можете безопасно да си набавите много повече витамин С венозно, отколкото с помощта на хранителни добавки. Така можете да насищате тялото си със 100 пъти по-висока концентрация на витамин С, отколкото от приеманите през устата хранителни добавки и то напълно безопасно. Независимо колко висока е дозата, витамин С не уврежда здравите клетки.

Много мои пациенти ми казват, че изпитват огромно зареждане с енергия и усещане за здраве в деня след венозната терапия с витамин С.

Д-р Ал Сиърс

Още статии за витамин С можете да прочетете тук

Източници:

1. Drouin G,* et al. “The Genetics of Vitamin C Loss in Vertebrates.” Curr Genomics. 2011 Aug.
2. Chatterjee IB, Majumder AK, et al. “Synthesis and some major functions of vitamin C in animals.” Ann NY Acad Sci. 1975 Sep 30.
3. Bonuccelli G, et al. “NADH autofluorescence, a new metabolic biomarker for cancer stem cells: Identification of Vitamin C and CAPE as natural products targeting “stemness”.” Oncotarget. 2017 Mar 28.
4. Agathocleous M, Corbin E. “Ascorbate regulates haematopoietic stem cell function and leukaemogenesis.” Nature. 28 September 2017.

Снимка: Cooper’s Digest

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *