Как въздейства пандемията COVID-19 на съня ви

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Пандемията от COVID-19 най-вероятно обръща света ви с краката нагоре по повече от един начин. Ако това включва и че вече работите от вкъщи, това може да е довело до неволна последица: лош сън.

При положение, че пандемията и изолацията могат да доведат до тревожност и безсънни нощи, внезпното навлизане на професионалния ви живот в дома ви може да направи нещата още по-тревожни.

Сякаш това е възможно.

И то може да повлияе сериозно върху съня ви. Ако не определите граници на работния си ден, то работното ви време от 9 до 5 лесно може да се превърне в 24-часов стрес фактор, който да ви държи будни, да отслаби имунната ви система и да ви направи уязвими на заболявания.

Още 3 начина да победим коронавируса

Спазването на ежедневен режим може да е много полезно. Такъв, който включва ставане, взимане на душ, обличане и влизане в ритъм преди започването на работния ден. Постарайте се добре да конструирате и планирате деня си, все едно сте на обичайното си работното си място. Не се доближайте до телефона си или до други устройства, които могат отново да ви впримчат в работа.

Нека работното ви място да е извън спалнята, ако е възможно. Последното нещо, което искате е да работите там където спите. Ако работите в кухнята или в дневната, прибирайте нещата си в определен час всеки ден, така че да не ги виждате.

Правете си почивки. Почивките за кафе, разходки около блока или седене на балкона или терасата могат да разпределят деня ви.

Дневната светлина на работното ви място също може да държи цикъла сън-будно състояние под контрол. Вечер пускайте щорите и намалявайте осветлението няколко часа преди сън.

Отделяйте малко време след работа, за да помислите за деня си и да планирате следващия си работен ден преди вечеря. Осигурявайте си пространство, за да се справяте с нещата, които ви тревожат и измисляйте стратегии за справяне с утрешните предизвикателства.

Повече отколкото някога бихте искали да знаете за новия коронавирус 2

След като си легнете, станете, ако не успеете да заспите след 20 минути. Отидете на друго място и правете нещо за успокояване на нервите като плетене или четене, докато не се почувствате готови да се върнете в леглото.

В сегашния момент сме много затормозени, затова не позволявайте на работата си да завладее леглото ви. Придържайте се към график на работа, който дава приоритет на съня и така ще си изградите по-добро здраве.

Ваш в добро здраве,

Д-р Виктор Марчиони

Прочетете още:

Колко живее коронавирусът върху повърхности и във въздуха, мерки за предпазване от заразяване

Тамянът предоставя 4 изненадващи ползи за здравето от древността насам

6 трика успокояват мозъка когато не можете да спите

Отпускащо конопено мляко – тоник за релаксиращ сън

Странен трик „отмива” деменцията от мозъка

Пет причини да хапваме мед вечер преди лягане

Депресията алергична реакция в мозъка ли е?

Магическите одеала с тежести при безсъние, тревожност и какво ли още не

Източник:

https://milled.com/bel-marra-health/how-the-pandemic-is-impacting-your-sleep-dEC_dT3e6ltnxlgq

Снимка: University of Maryland

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *