Смъртта на един мит: Данните за глобалното затопляне фалшифицирани

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

global warming

Данните за глобалното затопляне ФАЛШИФИЦИРАНИ от правителството, за да съвпадат с притчите за климатичните промени (Статията е от 23 юни 2014 г.)

(NaturalNews) Когато фармацевтични компании биват хващани да подправят данните от клинични изпитания, вече никой не се учудва. Когато производителите на ваксини прибавят в пробите за човешки изпитания животински антитела, за да са сигурни, че ваксините ще изглежда че действат, ние всички просто си мислим, че те така работят: като лъжат, мамят, заблуждават и нарушават закона.

И ето, нещо, което може би е най-голямата научна измама някога разкривана, NASA и NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration – американското Национално управление за изследване на океаните и атмосферата) са хванати на местопрестъплението да преиначават историческите данни (статистиката) за температурите, за да изфабрикуват „повествование за промените в климата”, оборващо реалността. Това откритие първоначално документирано в сайта Real Science website,  даваме в подробности по-долу.

Вече знаем, че историческите температурни данни за континенталните Съединени щати са нарочно променени от учените на NASA и NOAA в политически мотивиран опит да се пренапише историята и да се твърди, че глобалното затопляне кара температурите в САЩ да се движат в тенденция на затопляне на климата. Истинските данни всъщност показват, че сме в тенденция на застудяване, не в такава за затопляне (вижте графиките по-долу).

Тази история започва да се разчува в целия свят в момента сред медиите, тъй като вестник The Telegraph съобщава, „USHCN – Историческата климатична мрежа на САЩ към  NOAA „коригира” данните си като замества реалните температури с данни, „изфабрикувани” от компютърни модели”.

Тъй като действителната историческа температурна статистика не съвпада с налудничавата, а ла второ пришествие притча за глобалното затопляне, която се изтиква днес на преден план на политическата сцена, данните са били просто променени с използването на „компютърни модели” и след това са публикувани като факт.

Ето доказателството за измамата относно климатичните промени

Ето графика за температурите в САЩ, публикувана от NASA през 1999 г. Тя показва, че най-високите температури всъщност са били през трийсетте години на миналия век, и са последвани от тенденция към захлаждане, падаща вихрено до 2000 година:

US-Temperature-Chart-Before

Автентичността на тази графика не е под въпрос. Тя е публикувана от Джеймс Хасен в уебсайта на NASA. На тази страница Хансен дори пише, „Емпиричните доказателства не предоставят голяма подкрепа на идеята, че климатът върви ускорено към по-екстремни жеги и суша”.

След поемането на властта от администрацията на Обама, обаче, която започна да използва притчата за глобалното затопляне за политически цели, на NASA бе наредено да промени историческите си данни, за да обърне съществуващата тенденция към захлаждане като показва тенденция на затопляне вместо това. Това бе постигнато с използването на моделиращи климата компютри, които просто фабрикуваха данните, които изследователите искаха да видят, вместо онова, което действително се случваше в реалния свят.

Прочетете още по темата: 100 доказателства показват, че глобалното затопляне е измама

Използвайки съвсем същите данни в показаната по-горе графика (с няколко години допълнителни данни след 2000 г.), NASA успя заблуждаващо да преиначи графиката, така че тя да описва появата на глобално затопляне:

US-Temperature-Chart-After-v2

Автентичността и на тази графика също не е под въпрос. Тя може да се открие и в момента на сървърите на NASA.

Тази нова, изменена графика показва, че историческите данни – особено тези за сериозните жеги и суши, преживени през трийсетте години на миналия век – сега систематично биват снижавани, така че да изглеждат по-ниски, отколкото са били всъщност. В същото време, температурните данни от седемдесетте години на миналия век до 2010 година са силно завишени, така че да изглеждат по-високи, отколкото са били в действителност.

Това е очевиден случай на научна измама, реализирана в голям мащаб за заблуда на целия свят относно глобалното затопляне.

Данни на EPA също потвърждават измамата за глобалното затопляне

И онова което е дори още по-интересно е, че дори данните в „Индекса за горещите вълни” на EPA (Агенцията за опазване на околната среда) допълнително подкрепят идеята, че в САЩ е било далеч по-горещо през трийсетте години на миналия век, отколкото е днес.

Следващата графика, публикувана в сайта EPA.gov website, ясно показва, че днешните горещи вълни са далеч по-малки по мащаб и не така сериозни като онези през трийсетте години на миналия век. Всъщност, изглеждащите като „екстремни” горещи вълни от последните няколко години са били не по-лоши от онези в началото на двадесети век или през петдесетте години на двадесети век.
Heat-Wave-Index-1895-2013

Късогледи селскостопански практики причиняват повече глобално затопляне от CO2

Виждайки тези графики, човек може да се зачуди на какво се дължат изключително високите температури от трийсетте години на миналия век. Дали не сме освобождавали твърде много CO2 като сме горели твърди изкопаеми горива?

Не! Целият епизод на масивно затопляне и суша е бил причинен от конвенционални селскостопански практики по онова време, които довеждат до обезлесяване, отравят почвите с химикали и унищожават повърхностния слой на почвата. Липсата на дървета, които да задържат влагата превръща районите с някога процъфтяващи долини, тревни площи и гори в пустини. Изведнъж, захлаждащото въздействие от отделянето на влага чрез листата на екосистеми от здрави растения е изгубено, причинявайки екстремни температури и смъртоносна суша.

Късогледите селскостопански практики с други думи наистина са причинили „затопляне”, като възстановяването на по-естествена екосистема спира тенденцията и охлажда региона.

Залесяването е отговорът

Това ни води до простото и очевидно решение на всичко това. Ако искате да охладите планетата, фокусирайте се върху усилията за залесяването. Ако искате да запазите влагата и да поддържате почвите си живи, вие се нуждаете от разнообразни, основаващи се на растения екосистеми, а не на изсечени полета, на които се отглеждат монокултури.

Горите действат като гъби, които попиват дъждовната вода и после обръщат процеса като бавно освобождават водата обратно във въздуха, „овлажнявайки” атмосферата и поддържайки нивата на влага достатъчно високи, за да поддържат живота на другите треви, храсти и растения наоколо. Когато се изсичат горите – както се прави в целия свят, за да се освободи място за механизирано земеделие – ние ефективно повишаваме температурите като елиминираме основаващите се на растенията природни системи за задържане на влагата и за охлаждане на въздуха.

Индустриализираното земеделие с други думи вече исторически е показало, че радикално повишава континенталните температури и „затопля” региона. Тогава защо Белият дом не предупреждава света за опасностите от индустриализираното селско стопанство?

Отговорът: Защото те не постигат нищо което не е политически важно за тази администрация. Далеч по-важно е да се използва фалшива паника за глобално затопляне, за да се затварят централи, работещи на екологично чиста въглищна енергия (работещите на въглища централи на САЩ са ДАЛЕЧ по-чисти от тези на Китай) и да се докара населението до състояние на послушание на роби с тактики за наплашване от типа второ пришествие.

Сега ние категорично знаем, че правителството лъже за глобалното затопляне

Като природозащитник, аз винаги се тревожа за замърсителите и емисиите, особено на тежките метали, които се изхвърлят в атмосферата. Но през годините научих също така, че почти всичко, което федералното правителство агресивно рекламира пред обществото е отявлена лъжа. Рядко нещо, което прилича на истината идва от Вашингтон ОК.

Тези хора са експерти да лъжат с лоша наука, криейки заблудите, които пласират зад прикритието на „научното мислене” и излизащи с необичайни твърдения като например да казват, че всеки, който не вярва на изфабрикуваните от тях данни, сигурно също така вярва, че Земята е плоска. Помнете, хората, които ви казват, че горенето на твърди горива води до необуздано глобално затопляни са съвсем същите хора, които също така твърдят, че живакът във ваксините е безопасен за инжектиране в неограничени количества, че токсините в ГМО растенията са безопасни за ядене, че химиотерапията действа чудесно на пациентите с рак, и че няма такова нещо като храна или хранително вещество, които предотвратяват заболяванията.

Това са същите държавни люде, които строят масивни мрежи от подземни бункери и пещери в пълна секретност, докато публично твърдят, че преперите (хората, които вярват, че катастрофично нещастие или криза е вероятно да се случат в бъдещето и активно се готвят за това, обичайно запасявайки се с храна, амуниции и други припаси) са конспирация от терористи.

Това е същото правителство което лъже за провеждането на нехуманни медицински експерименти върху затворници чрез Националния здравен институт и когато ги хванаха, трябваше да се извиняват десетилетия по-късно.

Ако мислите, че същото това правителство ви казва истината за глобалното затопляне, вие вероятно имате нужда да си изследвате мозъка. Но не от лицензирани от правителството психиатри или те ще ви напълнят главата с психарски лекарства, които ще ви накарат да загубите толкова от познавателната си функция, че действително ще започнете да вярвате на предаванията на CNN.

Майк Адамс

Източник:

http://www.naturalnews.com/045695_global_warming_fabricated_data_scientific_fraud.html Снимки: www.vacne.org.vn; www.naturalnews.com;  www.naturalnews.com;  www.realfarmacy.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *