Петте най-хранителни плода

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

fruits

Изследователи от Университета Уилям Патерсън изследваха плодове за наситеността им с хранителни вещества и лесната им усвояемост. Изследването показва, че плодовете—според използваната в изследването система за отчитане на резултатите—не са толкова ефикасни, колкото са зеленчуците… но това не е причина да не ги ядем. Трябва просто да знаете кои са най-полезните. А резултатите може да ви изненадат…

 

 

Ето петте най-наситени с хранителни вещества плода:

5. Ягоди:

Тези сладки плодове се грижат за здравето на сърцето. Ягодите могат да ви помогнат да снижите вредния си LDL холестерол. Съдържанието им на фибри задейства битката със сърдечните заболявания за 30 дни: Сладка тайна побеждава сърдечните заболявания за 30 дни. А изследователите в изследването дори не са взели предвид съдържанието им на фитохимикали. То включва мощни съединение—като антоцианините—които спомагат за снижаването на кръвната захар и предпазват от увреждане на тялото от свободните радикали.

4. Лимони:

Не пренебрегвайте този кисел плод. Лимоните предоставят чудесен начин за набавяне на витамин С към храната, която ядете. Пресният лимонов сок в салатите или във водата, която пиете добавя невероятен вкус и силата на антиоксидантите. Но лимоните също така съдържат голямо количество лимоноиди—мощни противоракови съединения—в кората си. Добавянето на кората към зеленчуци и риба е чудесен начин да си набавяте естествени лимоноиди в храната—и да държите рака под контрол.

3. Домати:

Ако има семена, то това обикновено е плод … А ликопенът в този плод помага за предотвратяването на рака на гърдата. Той може дори да помогне за намаляването наполовина на риска от сърдечно заболяване. Но изследователите дори не са взели предвид това. Те основно изследвали плодовете за съдържанието на витамините C, K, A и B в тях. Доматите също така са добър източник на биотин, калий и манган. Просто не купувайте доматен сос от магазина дори и в стъклен буркан… В него, без да знаете, има захар, която може да съботира иначе здравословния ви начин на хранене.

2. Тиква:

Тиквата е истинска бомба от хранителни вещества. Семките й са отличен източник на цинк. Цинкът е жизнено важно хранително вещество, от което се нуждаете за да остарявате здравословно. Тиквата може дори да ви помогне да контролирате нивата на кръвната си захар. Тиквата също така е богата на бета- и алфа-каротин. Тези каротеноиди помагат за поддържането на здравето на очите. Както и за преборванео на признаците на стареене, причинени от оксидативно увреждане. Можете да намерите сурови—или печени—органични тиквени семки в повечето магазини за здравословни храни, супери, както и онлайн целогодишно.

1. Червени чушки:

Тези плодове се наредиха по-високо от всички останали плодове. И не само защото съдържат много витамин С—повече, отколкото в портокалите. Червените чушки, също така, съдържат голямо количесто от полезния за здравето на сърцето ликопен. Яденето им може дори да помогне за предпазване от болестта на Паркинсон. Тези чушки съдържат малки количества естествен никотин. Изследванията показват, че като си набавяте никотин от чушки по два пъти в седмицата, можете да снижите риска си от Паркинсон с около 30%. (5 лесни стъпки предпазват от Паркинсон)

Резултатите са изненадващи… В края на краищата, някои от най-популярните плодове—като ябълките, бананите и портокалите—не попаднаха в списъка. Но помнете: Това класиране се основава, както на това колко хранителни вещества има в една порция от съответния плод… така и на това колко лесно тялото абсорбира тези полезни хранителни вещества.

Резултатите не означават, че не трябва да ядете други плодове—като киселите горски плодове и ананаса—изобщо. Но обмислете заменянето им със сурови органични червени чушки по няколко пъти на седмица, за да си набавяте възможно най-много хранителни вещества от плодове.

Източник:

http://www.institutefornaturalhealing.com/2014/08/the-five-most-nutrient-dense-fruits/

Снимка: www.egyfitness.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *