Билката, която е по-силна от любовта ви към сладкото

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

sweet-tooth

Това е последното парче торта. Наистина. И последният сладолед. Шоколад. Всички сме го изпитвали.

Но твърде многото захар е далеч по-опасна, отколкото повечето хора осъзнават. Захарта прави много повече, от това просто да разширява талията ни. Тя причинява възпаление. Това води до ускорено стареене и бръчки. И дори още по-зле… тя причинява сериозни и дори смъртоносни заболявания. Артрит, катаракт, лоша памет, диабет, сърдечни заболявания…

Контролирането на силното желания за нещо сладичко може да се окаже най-трудната—но и най-важна—част от поддържането на здравословни нива на захар. Разбира се, това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Но добра новина…

Има една унищожаваща захарта билка, която може да ни помогне да постигнем именно това. Тя не само че намалява желанието ни да ядем сладко, но и намалява усещането за сладост.

Изследване, публикувано в списанието Physiology and Behavior показва, че тази билка намалява силното желание за сладки неща на участниците, които я взимали преди да пият подсладена напитка. Те освен това ядели по-малко след това.

Извод: Любовта ви към сладките неща няма шанс срещу билката…

Гимнема силвестре – Gymnema sylvestre.

Гимнема силвестре идва от Индия, където тя се използва от повече от 2000 години за лечението на диабет. Името й на хинди е гурмар, което буквално означава „унищожител на захарта”. Активната й съставка, гимнемиевата киселина, потиска влечението към сладки храни и изменя вкусовите рецептори. Тя предпазва от активирането на захарните молекули в храната и предпазва от абсорбиране на захарта в тънките черва.

В изследване с участието на пациенти с висока кръвна захар, приемането на 400 мг гимнема снижава нуждите им от инсулин с 50 процента след 10 месеца.

А в друго изследване, пациентите взимали по 500 мг гимнема дневно в продължение на три месеца. Умората им, глюкозата в кръвта и трайните им нива на кръвна захар се подобрили.

Твърде големият прием на захар може да причини изпадането на диабетик в диабетна кома, наречена кетоацидоза. А твърде многото захар в тялото става токсична, без значение дали сте диабетик или не. Тя е разрушителна за кръвоносните съдове и органите.

Гимнема доказва, че помага не само в контролирането на силното желание за сладки неща и на нивата на кръвната захар. Билката показва също, че помага и при други проблеми със здравето, включващи нивата на липидите, апетита и умората. Всичките свързани с приема на захар. Гимнема е безопасна, естествена и ефикасна.

И е билка, която наистина отговаря на името си „унищожител на захарта”.

Източник: Institute for Natural Healing, The Herb That’s Stronger Than Your Sweet Tooth, 8 May 2013

Снимка: Foopsy

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

2 thoughts on “Билката, която е по-силна от любовта ви към сладкото

  1. ЗА ПЪРВИ ПЪТ ,ЧУВАМ ТАЗИ БИЛКА. ИМА ЛИ Я В АПТЕКИТЕ, КАТО ЧАЙ ЛИ СЕ ПИЕ….. ИЗОБЩО, МОЖЕШЕ ДА ИМА ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ ЗА НАЧИНА НА ПРИЕМАНЕ!

  2. Г-жо Ханджиева, проверете в магазините за хранителни добавки. Гимнема силвестре се предлага на капсули според указанията на опаковката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *