Напитка за отслабване само от две съставки

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Напитка за сваляне на килограмите от две съставки, без да говорим за всички останали ползи от нея.

weight-loss-drink-consisted-of-2-ingredients-only-550x400_c

Комбинацията от мед и канела е известна с лечебните си свойства. Освен това, медът и канелата са вкусни и хранителни. Те би следвало да са част от хранителния режим на всеки човек. Поотделно те са си извоювали достатъчно слава със здравословните си свойства. Но знаете ли, че когато се комбинират, тези два чудотворни дара на природата могат да са ваши съюзници и във войната с ненужните килограми? Макар че медът и канелата няма сами да свършат работата, заедно с правилните начин на хранене и програма от упражнения, те могат да ви помогнат да постигнете целта си по-бързо. Вижте как.

Макар че работите усилено за свалянето на нежеланите килограми, комбинацията от мед и канела може да ви помогне по четири начина:

1. Ако пиете мед и канела сутрин, на гладно, те ще ускорят метаболизма ви и ще стимулират горенето на тлъстините, като в същото време ви предоставят стабилна енергия.

2. След като не чувствате омразната нужда от захар, сместа от мед и канела спира хапванията между яденетата и намалява нездравословните набези на глада. Изследване, публикувано през 2007 година в списанието American Journal of Clinical Nutrition бе едно от изследванията, които показа, че канелата всъщност снижава нивата на кръвната захар. И тъй като захарта не се наслагва в кръвта, тази характеристика подкрепя отслабването.

3. Когато се взимат преди фитнес тренировка, медът и канелата стимулират енергията, необходима за започването и провеждането на всички упражнения. Ускореният метаболизъм подобрява ефектите от тренировката.

4. Вечер канелата и медът ви помагат да избягвате силното желание за похапване през нощта и намаляват глада като дават на стомаха ви здравословна храна.

Ето как да приготвяте сместа от мед и канела:

Сложете половин чаена лъжица канела (цейлонската канела е най-добрата) в една чаена чаша гореща вода. Оставете да поизстине, добавете една чаена лъжица органичен, натурален мед във водата и разбъркайте (ако течността е леко охладена така че да можете да я пиете, това ще помогне на натуралния мед да запази хранителната си стойност). Изпийте течността.

Кога да пием мед и канела?

Този своеобразен чай може да се пие в различни моменти от деня. За най-добри резултати, помислете да я пиете както следва:

  • Сутрин, около 20-30 минути преди закуска.
  • Между храненията, особено ако се почувствате гладни и усещате силно желание за храна. Напитката ще намали апетита ви и също така ще ви помогне да останете фокусирани и пъргави през целия ден.
  • Преди час по аеробика, особено ако усещате ниско ниво на енергия. Опитайте се да правите упражненията на празен стомах и се въздържайте от ядене още 30 минути (или по-дълго) след часа. Това помага да горите повече калории, понеже тялото не се занимава с храносмилане докато тренирате.
  • Вечер преди лягане за приятна нощ и добър сън.

Сместа от мед и канела е подходяща и за диабетици в умерено количество и като част от хранителния им режим на диабетици, както е обяснено в изследване, публикувано в списанието International Journal of Food Sciences and Nutrition през 2009 година. На хора, страдащи от диабет давали мед за период от осем месеца. Те имали снижение на нивата на холестерола и триглицеридите и отслабнали по-лесно в сравнение с контролната група. Ако се колебаете, консултирайте се със своя лекар преди да преминете на диета или да започнете програма за отслабване.

 

Източник:

http://www.healthyandnaturalworld.com/how-to-lose-weight-with-honey-and-cinnamon/

Снимка: www.bioathens.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *