Героите в Мечо Пух страдат от психични заболявания

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

На 31 януари 2020 година се навършиха 56 години от смъртта на А. А. Милн, авторът на любимата на мнозина детска книжка Мечо Пух. Историята разказва за група приятели, които живеят в Голямата гора. На по-млада възраст историите за забавните животни може и да ни се струват произволни и спонтанни, но героите в действителност са създадени на базата на конкретни психологически модели. Оказва се, че всеки герой е описан така че да олицетворява психично заболяване. Проверете с кое от тях свързвате себе си в най-голяма степен:

Мечо Пух

Главният герой в двете книги е дружелюбен и винаги готов за приключения, но доста се затруднява да е последователен в действията си. Той е разсеян, мислите му често са объркани, вечно закъснява и животът му сякаш е изпълен със случайности. Това е така, защото Мечо Пух страда от разстройство с дефицит на внимание и хиперактивност и то в доста сериозна форма.

Наднорменото тегло на Пух е пряко свързано с манията му по меда. Той не знае кога да спре. Напълняването му доста го засрамва, но той така и не спира да преяжда с всяко гърненце мед на което се натъква.

Възможно е той да преяжда поради ниското си самочувствие, потискайки тези си чувства с яденето на златистия еликсир.

Йори

Това е героят, който почти винаги е нещастен, олицетворяващ вечния песимист. Той определено е най-потиснатият персонаж в групата, независимо от всички прекасни неща, които се случват около него. Йори е жертва на тежка депресия и по-конкретно на хронична дистимия.

Ру

Може и да изглежда, че на това сладко малко същество всичко му е наред, но това е далеч от истината. То е изгубено в собствения си свят и винаги се оказва в неприятни ситуации. То също така преминава през моменти на пълна самота, като блокира заобикалящ го свят, скрито в успокояващата го кожена торба на своята майка. Ру олицетворява аутизма.

Прасчо

Розовото прасенце има добро сърце, но също така е контролирано от парализираща тревожност. Винаги когато се случва нещо ненадейно – като шум или движение – то незабавно иска да се скрие. Нуждата на Прасчо от спокойна и приятна обстановка определено е показателна.

Канга

Тази любяща самотна майка може и да носи своето дете в торбата си понеже е кенгуру, но тя също така проявява признаци на властен родител, който не може да изпусне детето си от погледа си и за миг. Нейните притеснения относно издръжката на семейството й също допринасят за неловкото й поведение. Канга страда от социално тревожно разстройство.

Заек

Това е един от най-организираните анимационни герои, които ще видите някога. Той винаги трябва да държи нещата около себе си под контрол, и не понася появата на безпорядък. Заекът определено представлява герой с обсесивно компулсивно разстройство и вероятно би следвало да взима антидепресанти.

Тигър

Този енергичен герой никога не стои на едно място. Той винаги гледа към онова, което предстои: какво ново приключение следва или какво може да прави, за да се забавлява непрестанно. Тигърът се лута между хиперактивност и импулсивност.

Бухъл

Грандиозното поведение на Бухъла сочи към нарцистично разстройство. Бухълът символизира всезнайкото поради схващането, че всички бухали са мъдри. В книжката този персонаж играе такава роля и очаква останалите да го възприемат така. Дълбоко в себе си той се чувства несигурен, но не смее да го покаже. Вместо това се държи арогантно с другите животни все едно ги превъзхожда. Това са черти на типичен нарцис.

Бухълът доказва, че хората страдащи от дислексия могат да са и супер умни. Забелязвали ли сте че думите върху табелите в Мечо Пух обикновено са изписани с много правописни грешки, с обърнати наопаки букви? Сред животните в Голямата гора единствено Бухъл може да чете и пише, и именно той прави споменатите очарователни табели.

Знаем, че Бухъл е много интелигентен и образован, което доказва, че дислексията от която той страда няма нищо общо с интелигентността му (или с тази на хората).

Кристъфър Робин

Този герой може и да е различен от приятелите си понеже е човешко същество, но въпреки това в личността му е закодирана болест. Всички негови приятели са напълно въображаеми; всъщност те са просто плюшени играчки. Буйното въображение на Кристъфър го отнася в напълно различен свят. Той е блестящ пример за шизофрения.

Противно на популярното схващане, шизофренията не кара човек да вижда или чува несъществуващи неща. Думата идва от гръцките думи, значещи „разделен” и „ум” и означава отделен от реалността. Оттук идва и голямата колекция на момчето на въображаемите му приятели животни.

Героите в Мечо Пух са сложна група личности, всяка от които представлява плод на психично заболяване. Сега след като знаете всичко това, вие ще погледнете на историите, разказани в книжката по съвсем различен начин.

Прочетете още:

Червеното месо лекува ли депресия и психични заболявания?

Момченце излекувано от аутизъм благодарение на елиминирането на глутена и млечните продукти от храната му

Домашен еликсир против тревожност по-ефикасен от лекарствата

Магическите одеала с тежести при безсъние, тревожност и какво ли още не

Химическите вещества в мозъка и модерния начин на живот

Бонбоните M&Ms свързани с рак, мигрени, хиперактивност, алергии, тревожност и т.н.

Забележително ефикасен натурален лек срещу безброй здравословни проблеми

Източници:

https://shareably.net/winnie-pooh-character-represents-mental-illness/

https://www.ranker.com/list/winnie-the-pooh-characters-represent-mental-illnesses/cheryl-adams-richkoff

Снимка: India Today

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *