НЕСЪЩЕСТВУВАЩАТА БОЛЕСТ: ЗАЩО ФРЕНСКИТЕ ДЕЦА НЕ СТРАДАТ ОТ ADHD

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

ADHD

В Съединените щати поне 9 процента от децата са диагнозирани с разстройство (синдром) с дефицит на вниманието и хиперактивност (СДВ/СДВХ – ADD/ADHD, на английски) и биват лекувани с различни видове фармацевтични лекарства. Трудно е да се знае със сигурност колко деца са диагнозирани с ADHD, като родителите им просто избират да не им дават лекарства. Моделът на нашата училищна система е ужасяващо остарял и предоставя малко ползи в сравнение с това колко по-полезен би могъл да бъде той  наистина.

Представете си креативни училища като тези, например, които е достатъчно странно, че Джеймс Камерън създаде, и които ви позволяват да създавате всичко, което искате.

Учителите ви би следвало да подкрепят, онова което искате да правите в живота. Класните стаи трябва да са на открито или поне на различни, стимулиращи места.

Децата не би следвало да бъдат принуждавани да седят в класни стаи всеки ден – това напълно ги препятства да осъзнаят пълния си потенциал.

Тази образователна система е изградена и съществува заради много конкретна причина, и всичко е свързано с фармацевтичната и държавна системи.

От друга страна, процентът деца с разстройство с дефицит на вниманието и хиперактивност във Франция е драматично по-нисък като е под .5 процента!

Защо ADHD е така често срещано тук и на практика не съществува във Франция?

Казано просто, във Франция няма стимули за фармацевтичните компании да произвеждат лекарствата и няма стимули за лекарите да ги натрапват на родителите. Вместо да дрогират децата си, те се фокусират върху поведенчески проблеми и се опитват да намерят скритите причини. Колко деца в САЩ предполагате, че са лекувани за ADHD, след като чисто и просто им се дава прекалено много захар в храната?

Още по темата: Химическите вещества в мозъка и модерния начин на живот

Казано просто, французите не вярват, че онова, което ние познаваме като разстройство с дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD) съществува в детския мозък. Когато те забележат симптоми на разстройството, те лекуват тези симптоми с промени в поведението и консултиране.

Така че за какво става дума?

Нашата медицинска система е далеч по-малко честна. Детските психиатри в щатите считат разстройството с дефицит на вниманието и хиперактивност за биологически предопределено. Все едно прецаканите неврони в мозъка се дължат единствено на самото дете, а не на средата, в която то живее и на социалните условия. Това е абсурдно, защото взаимодействието на детето с действителността е факторът, определящ как ще функционира мозъка му, как той ще обработва информацията и какви различни химикали ще произвежда той.

Защо нашите лекари не разбират това?

Както вече казахме, френските детски психолози, от друга страна, осъзнават, че разстройството с дефицит на вниманието и хиперактивност е свързано с психо-социални и  ситуационни причини. Вместо да дрогират децата, те се фокусират върху поведенческите проблеми и търсят основната причина, която причинява бедата при конкретното дете.

Заболяването не съществува в ума на детето, а по-скоро в социалния контекст. Те лекуват децата с различни форми на консултиране, както и трябва да бъде!

Във Франция по-малко деца покриват изискванията за ADHD диагноза. В щатите разстройството с дефицит на вниманието и хиперактивност се среща много по-често и третира нормалното детско поведение като нещо, което трябва да се озаптява и лекува с лекарства.

Може също да прочетете още: Естествени лекове за 7 често пипвани в училище болести

Франция е дотолкова наясно с нещата, че дори се отнася към проблема холистично, посредством промени в начина на хранене и на живот. Съставки като аспартам, изкуствени оцветители и овкусители, стабилизатори и ГМО допринасят за това „разстройство”.

По общо мнение, създателят на ADHD (разстройството с дефицит на вниманието и хиперактивност) е казал, че това е въображаемо разстройство. То не съществува наистина, обществото ни просто е устроено напълно погрешно.

Следователно, ние сковаваме деликатните мозъци на децата си с грубо медикаментозно лечение, използвайки лекарства като риталин (Ritalin) или адерал (Adderall) с надеждата те да ги успокояват, докато децата се нуждаят тъкмо от обратното.

Те трябва да се вълнуват, да тичат и да изразходват енергията си. Ние увреждаме по-младите си поколения толкова много! Моля ви разберете това; то е очевидно за всеки, който наистина иска да го види.

Здрави всеки ден

Източник:

http://healthycures.org/adhd-does-not-exist-why-french-children-dont-have-adhd

Снимка: www.aprende-mas.es

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *