РАЗКРИТА: Неприятната истина за вегетарианската диета

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

КЪЛНЯХА се, че това е най-здравословният начин на хранене.

А когато достатъчно хора не преминаха към този начин на хранене, НАСЪРЧАВАХА всеки да следва вегетарианска диета поне по няколко дни в седмицата.

Традиционната медицина се опитва да накара всички да спрат да ядат месо – или поне драстично да намалят консумацията си… от десетилетия.

Със своя внушаващ вина боен вик… „Направете го за планетата! Направете го за здравето си!”… те силово принудиха колкото можаха повече хора да преминат към вегетарианска диета.

Но се оказва, че ако следвате този съвет, може да се окажете в линейка. Защото получаването на ИНСУЛТ, причинен от тази, така наречена здравословна промяна в начина на живота ви е доста вероятно.

Така че запалете скарата вместо това. Защото месото вече пак е в менюто след като ново изследване разкри истината за преминаването към вегетарианство.

Не ме разбирайте погрешно. Обичам хубавите зеленчуци като всеки. Всъщност не съм сигурна дали има зеленчук, който НЕ харесвам.

Но нека просто кажем, че след тази новина, вие никога повече няма да гледате на салатите по същия начин, както досега.

Резултати от ново изследване опровергават десетилетия от лъжи за червеното месо

Готови ли сте да замените атеросклерозата с инсулт?

На пръв поглед вегетарианците несъмнено приветстваха резултатите от това ново изследване.

Като цяло, изследването откри (статията е от 23 септември 2019 г.), че хората, които следваха тази рестриктивна, насочена против месото диета, имаха 22 процента по-нисък риск от атеросклероза.

Но не печете още този соев кейк, с който да празнувате. Защото следващата част от изследването слага край на купона.

Виждате ли, от своя страна последователите на вегетарианската диета също така имаха 20 процента ПО-ВИСОК риск от получаването на унищожителен инсулт.

Изводът? Вегетарианците изглежда имат по-нисък риск от атеросклероза. А хората, които ядат месо са с по-нисък риск от инсулт.

Още ли сте объркани? Е, не се чудете повече. Защото не е нужно да избирате единия или другия начин на хранене. Можете да се храните добре, да се наслаждавате на живота и да намалите риска си както от атеросклероза, така и от инсулт едновременно.

И най-хубавото от всичко е, че можете да постигнете това БЕЗ да правите каквито и да било истински жертви.

Основи на здравето: Какво е мъртва храна и колко от нея ядем всеки ден?

Да станете вегетарианец не е толкова здравословно, колкото мислите

Ако науката в последните години ни е научила на нещо, то е че истинският проблем не е в яденето на месо. И решението НЕ Е в избягването му.

Проблемът са обработените (готовите) храни.

Обработените меса, разбира се. Готовият хляб, определено. Но също така и обработените ЗЕЛЕНЧУЦИ… което привидно звучи налудничаво. Само че силно обработените зеленчуци са в основата на съвременната вегетарианска диета.

Вече има нарастващ брой готови храни, които правят този рестриктивен начин на живот по-лесен за спазване. Но повечето от тези храни са били барникани по всякакви начини, точно толкова, колкото и местните продукти.

Последният аргумент срещу бекона рухна

А вегетарианските бургери, които се продават НАВСЯКЪДЕ днес – та чак и в Burger King на всичкото отгоре – съдържат достатъчно химикали да държат д-р Франкинщайн зает с години.

Решението е очевидно: Преминаване към разумен и балансиран начин на хранене от свежи и пресни храни. Ако елиминирате обработените храни – включително захарите и зърнените – и се придържате към по-малко рафинирани храни, няма да ви се налага да се тревожите за подробностите.

Най-вероятно, хранейки се така, вие ще ядете по-здравословни храни от 99 процента от съгражданите си днес.

И ако храната ви е и с ниско съдържание на въглехидрати също така, вие ще бъдете възнаградени с по-дълъг и по-здравословен живот, водещ до по-нисък риск от инфаркт, инсулт и хронични заболявания.

И така… какво ще метнем на скарата довечера?

от Алис Джейкъб

Прочетете също:

Запалете скарата: ПЪРЖОЛЕНАТА тайна за предпазване на артериите!

БЕКОНЪТ ли е лекът за артрит, който чакахте открай време?

Лекар препоръчва яденето на месо при дисфункция на щитовидната жлеза и автоимунни заболявания

Обстойно описание на средиземноморската диета, план за хранене

Пет съвета за здравословна скара

Червеното месо вредно ли е или полезно за вас? Обективен поглед

Богатото на протеини, минерали и В витамини агнешко е много полезно за здравето

Пазете артериите си чисти с тези 10 храни

Източник:

https://healthiertalk.com/vegetarian-diet-dangers/

Снимка: m.dailyhunt.in

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *