Последният аргумент срещу бекона рухна

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

bacon-lettuce

В сезона на свинското и с всички празници по това време на годината, ако сте като много хора, вие си обещавате да се храните по-здравословно през Новата година.

И да се чуди човек — дори правителството подготвя план, който те казват, че ще ви направи по-здрави и ще спаси Земята.

Проблемът? Той е пълна измама.

Сигурно сте чували абсурдите на вегетарианците, които твърдят, че производството на месо причинява вредни газове, което води до глобално затопляне. С други думи, ако не се отказвате от бекона в сандвича си с бекон, маруля и домати, вие сте виновникът за собственото си убийство И за това на планетата.

Когато няма научни доказателства, следват опити с насаждането на вина!

„Мислете за децата”! крещят те. „Мислете за децата”!!!

Да, мисля за децата, разбира се… и като го правя, се сещам колко много обичат бекон те!

Както се оказва, беконът е не само е полезен, както за децата, така и за възрастните. Той е наистина чудесен за планетата, защото ново изследване потвърждава нещо, което вече сте чели при нас в Daily Dose: Производството на зеленчуци е по-вредно за околната среда от производството на месо.

Отглеждането и транспортирането на марули и ТРИ ПЪТИ по-вредно за планетата от производството на същото количество бекон, според изследването на Университета Карнеги Мелън.

На това му се казва неудобна истина!

Като цяло, ако следвате насоките на Министерството за земеделието на САЩ и намалявате приема на месо, докато ядете повече зеленчуци, това би повишило използваната енергия с 38 процента, а вредните емисии с 6 процента.

Това също така би наложило и използването на 10 процента повече вода — което не е точно добра новина при силната суша в Калифорния, например.

И нека си го кажем — единствено веган хипитата искат да вярвате, че превръщането на иначе плодородната земя в напоени с пестициди селскостопански площи за отглеждане на соя, царевица или кейл е полезно.

Така че ако наистина искате да сте еко и да защитавате както собственото си здраве, така и здравето на планетата, най-доброто нещо, което можете да направите е нещото, което хората правят от хилядолетия: запалете скарата и хвърлете няколко пържоли да се пекат. Наздраве.

Джак Харисън

Прочетете още за пържолите:

Запалете скарата: ПЪРЖОЛЕНАТА тайна за предпазване на артериите!

Пет съвета за здравословна скара

 

Източник:

http://jacksdailydose.com/2015/12/26/the-last-argument-for-vegetarianism-crumbles/

Снимка: beautifulpicturesofhealthyfood.tumblr.com

Бъдете здрави

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *