Шест лесни стъпки подобряват отношенията

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

improve relations

Това отношенията ви да станат по-удовлетворяващи за вас и за важните за вас хора е по-лесно, отколкото си мислите. Повечето от нас лесно забравяме какво изгражда добрата връзка, обаче ние всички знаем какво е усещането когато взаимоoтношенията ни с някой човек не вървят както трябва. Често пъти подобряването на който и да било аспект от живота се състои в това да си припомним какви са изпитаните и истински начини на поведение, които създават щастливите връзки. Ето шест лесни за помнене и дори по-лесни за изпълняване стъпки, които можете веднага да предприемете, за да подобрите приятелствата си, случващото се в семейството и дори взаимоотношенията с колегите:

  1. Уважавайте всички: Да уважавате някого означава буквално да го приемете такъв какъвто е и така както избира да разсъждава, чувства и живее. Ние не можем да променяме другите и е безсмислено и дори самонадеяно от наша страна да се опитваме. Като приемаме другите и се отнасяме с тях с уважение, ние си спестяваме ненужното чувство на неудовлетвореност. Никой не иска да му се казва какъв да бъде и как да живее; колкото по-скоро приложите този принцип, толкова по-скоро ще подобрите отношенията си с другите.
  2. Бъдете добри: Добротата е едно от най-привлекателните качества в когото и да било. Дори още по-привлекателно е когато даден човек мисли и чувства, че всички останали заслужават неговото уважение и добрина и се отнася към другите с взаимност и съчувствие. Хората забелязват добротата и знаят когато някой е грижовен. Това е лесно, ако се отнасяте към другите хора така, както бихте се отнасяли към хората, които наистина обичате.
  3. Радвайте се за другите: Във високо конкурентната и често пъти жестока среда, в която много от нас работят и живеят можем да развием отношението, че ако ‘не става нашето’, то ‘няма да стане и онова, което другите искат’. Това е нездравословен и непечеливш начин на мислене, който не ни позволява да празнуваме за другите и да ги каним да празнуват за нас когато имаме успех или постижение. Добрите пожелания към другите водят до добри пожелания към нас.
  4. Освободете се от неприязънта: Когато все сме гневни и сърдити на другите, това в крайна сметка се оказва по-вредно за нас, отколкото за тях. Гневът и сърденето ни разболяват и ни приковават към събитието или към обстоятелствата, които ни нараняват. Това не ни позволява да напредваме в живота и намалява любовта и добротата, които можем да изпитваме и да споделяме с другите. То ни оставя душата ни в смут, свързан с нещо в миналото.
  5. Важни са малките неща, които правим: Помислете за най-нежните и запомнящи се моменти с важните в живота ви хора. Вероятно ще откриете, че тези моменти са изпълнени не със скъпи,  тузарски подаръци, събития или изживявания, а по-скоро с мънички, значими подаръци, жестове и споделени преживявания. Макар че не можете да правите изключителни неща за всички хора в живота си, хората, които са най-важни за вас наистина ще са ви благодарни, ако им показвате колко важни са те за вас с малките неща, които обаче означават толкова много.
  6. Следвайте Златното правило:  Има поговорка, че никога не трябва да очакваме другите да ни дадат онова, което ние не сме готови да им дадем. Златното правило е просто: Давайте на другите онова, което най-много искате за себе си. Ако искате да бъдете обичани, обичайте другите. Ако искате да успеете, то обгрижвайте и ценете другите. Това е лесно и просто правило и най-важното е, че действа.

 

Джорджиана Донадио

Източник: Easy Health Options, Six Immediate Steps To Improve Your Relationships, 24 July 2013

Снимка: www.petclever.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *