Отслабване със светлина

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Искате да отслабнете и да останете стройни и елегантни? Изследванията показват, че можете да го постигнете с електрическа крушка. Но трябва правилно да определяте времето когато да се излагате на светлина. Ярката светлина в неправилното време ви кара да напълнявате.

sun

Изследване на Училището по медицина Файнбърг на Северозападния университет показва, че ако рано сутрин се излагате на ярка светлина и избягвате ярка светлина късно нощем, вие повишавате шансовете си да отслабнете и да задържите елегантната си форма.

Изследователите откриха, че хората, които се излагат на ярка светлина ежедневно преди обяд имат по-нисък индекс на телесната маса (BMI) от онези, които се къпят в силна светлина по-късно през деня.

„Колкото по-рано се случва излагането на светлина през деня, толкова по-нисък е индексът на телесна маса”, казва изследователят Катрин Рийд. „Колкото по-късен е часът на излагане на умерено ярка светлина, толкова по-висок индекс на телесна маса  има човек”.

„Светлината е най-силният фактор за синхронизиране на вътрешния часовник на тялото, който регулира циркадните ритми, които от своя страна също регулират енергийния баланс”, добавя изследователят Филис Зий. „Посланието е, че трябва да се излагаме на повече ярка светлина от 8 часа сутринта до 12 часа на обяд”.

family

Учените смятат, че 20 до 30 минути светлина сутрин са достатъчни, за да повлияят благотворни на теглото ви. Но внимавайте с осветлението; хората, които стоят до късно на силна светлина през нощта се излагат на по-голям риск от затлъстяване.

„Ако човек не получава достатъчно светлина в подходящото време от деня, това може да де-синхронизира вътрешния му часовник, който се знае, че променя метаболизма и може да доведе до напълняване”, казва Зий.

Карл Лоу

Източник: Easy Health Options, Losing Weight With Light, 5 April 2014

http://easyhealthoptions.com/news/losing-weight-light/

Снимка: www.independent.ienld.com.vn

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *