Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Лекото пиене по време на бременност не вреди на бебето

Дайте верния отговор: Ако бременна разпуска с добре-заслужено питие в края на дълга седмица, тя е:

  1. Престъпница
  2. Безотговорна
  3. Лоша майка
  4. И трите

Добре, признавам си, въпросът е подвеждащ. Истинският отговор не е НИТО един от горните  – защото по питие от време на време през бременността не вреди нито на фетуса, нито на майката.

За първи път чувате подобно нещо?

Разбира се, че е така… но изследванията показват, че по питие или две на седмица преди раждането са напълно безопасни – а едно ново изследване показва как лекият навик да се пийва може дори да е ПОЛЕЗЕН за развитието на бебето!

Изследването на 10534 бебета, проследени през първите им седем години не откри абсолютно никаква разлика в поведението и когнитивните умения у децата, родени от майки, които са си позволявали по едно две питиета седмично по време на бременността в сравнение с деца, родени от въздържателки.

А в някои случаи те дори се радвали на предимство: Момчетата, родени от пиещи по питие от време на време майки имали леко по-добро поведение и леко по-добри резултати на тестове по четене и пространствени умения от момчетата, родени от въздържателки.

Light drinking during pregnancy

Май отново един ‘лош’ навик не е толкова лош в крайна сметка.

Разбира се, няма нужда да казваме, че твърде многото алкохол е вреден за вас и още повече за бебето ви. По дяволите, твърде многото алкохол е вреден за всеки – мъж или жена, без значение дали или не очаква бебе.

И така, ако можете да се придържате към рядкото пийване по питие по време на бременността, поговорете с лекаря си – убеден съм, че правилото за по питие или две на седмица в изследването е доста добро – така че слевайте го и се забавлявайте.

Можете да очаквате мръсни погледи, ако се опитате да изпиете едно питие в ресторант. Някои хора може дори да се опитат да ви откажат като ви засрамят.

Очевидно, няма от какво да се срамувате – и ако някой заслужава питие, това сте вие.

Д-р Уилям Дъглас

Източник: The Douglass Report, Light drinking during pregnancy won’t hurt baby, May 6, 2013

Снимка: www.newsfirst.lk

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

По отношение на диетите, препоръчваме преди да се подложите на каквато и да било диета, първо да се консултирате с личния си лекар и по възможност с диетолог за избягване на непоносимост към храни или режим на хранене. По този начин ще извлечете максималното от диетата, без да застрашавате здравословното си състояние.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържате здравето си, как да не остарявате и как да се предпазвате от болестите.

Нямаме нищо против материалите, публикувани в сайта „Здрави всеки ден” да бъдат публикувани на други места, стига да са в същия вид и в публикациите да се дава линк към нашия сайт.

Здрави всеки ден

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *