Светият граал в битката с рака

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Знаете ли…

… че екстрактът от гроздови семки лекува привидно безнадеждни случаи на рак?

grape-seed-oil-500x500

     Откриването на химиотерапевтично лечение, способно избирателно да елиминира раковите клетки за изследователите на рака би било равносилно на намирането на Светия граал. А екип от Центъра за изследване на рака при университета на Колорадо току-що (февруари 2013 г) публикува изследване, което доказва, че естествена субстанция—екстракт от гроздови семки—има точно такъв ефект.

„От доста време знаем, че биоактивните съединения в екстракта от гроздови семки селективно се целят в много видове ракови клетки”, казва Моли Дери, първи автор на изследването и докторант в лабораторията на д-р Раджеш Агарвал в Раковия център на  университета на Колорадо.

Д-р Агарвал и другите учени в лабораторията му са се посветили на изучаването на хранителни съединения като алтернативни възможности за лечението на рака. Най-новото изследване в лабораторията Агарвал е уникално вълнуващо, защото екстрактът от гроздови семки доказа,  че е мощно оръжие срещу рака на дебелото черво.

Екстрактът от гроздови семки убива 50% от клетките в IV стадий на рак

За жалост, до момента в който 60% от пациентите с този вид рак са диагнозирани, те вече са в напреднал стадий на заболяването. Химиотерапията действа като идентифицира раковите клетки на база на мутациите, разграничаващи тези клетки от здравите клетки. Обикновено химиотерапията се цели само в една конкретна мутация, но в клетките при рак на дебелото черво може да  има до 11000 мутации.  „Тези промени могат да доведат до рак, който е резистентен към химиотерапия”, обяснява Дери.
Биоактивните съединения в екстракта от гроздови семки имат способността да атакуват много различни видове мутирали клетки.  Всъщност, „под колкото повече мутации се представя рака, толкова по-ефикасен е екстрактът от гроздови семки в откриването им”. Това означава, че колкото по-напреднало е развитието на раковите клетки, толкова повече екстрактът от гроздови семки спира растежа и оцеляването им.
Екипът от лабораторията Агарвал третира клетки от рак на дебелото черво във всички стадии на заболяването. В повечето случаи е необходима много повече химиотерапия за убиването на ракови клетки в IV стадий на развитие, отколкото във II стадий. Изследователите откриват, че „за подтискането на клетъчния растеж и за убиването на 50% от клетките в IV стадий на развитие на рака, е необходима  концентрация по-малка от половината от обичайната концентрация на екстракта от гроздови семки”—или тъкмо обратното в сравнение с използването на химиотерапия.

Рака под прицел

Предишно изследване от университета на Кентъки също показва, че екстрактът от гроздови семки има удивителни противоракови свойства. В лабораторните тестове екстрактът от гроздови семки задейства смъртта на 76% от раковите клетки при левкемия. Д-р Ксианглин Ши, професор в Център по токсикология и водещ автор на изследването на университета на Кентъки, каза пред пресата, че заключенията му предполагат, че екстрактът от гроздови семки би могъл да предотвратява и лекува  и други видове рак.

В момента лабораторните тестове показват, че екстрактът от гроздови семки се бори със следните видове рак…

  • Рак на кожата
  • Рак на гърдата
  • Рак на дебелото черво
  • Рак на белите дробове
  • Рак на стомаха
  • Рак на простатата

     В резюме: Екстрактът от гроздови семки е сбъдната мечта за изследователите на рака.  Както д-р Ши каза в съобщение до медиите: „Всички търсят вещество, което влияе върху раковите клетки, но оставя нормалните клетки на мира… екстрактът от гроздови семки попада в тази категория”.  Може би трябва да му викат Светия граал.

Източник: Underground health reporter, GSE Kills 50% of Stage IV Cancer Cells, 27 February 2013

Снимка: www.indiamart.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *