Изворът на младостта съществува в ледниковото мляко

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

hunza

Знаете ли… че учен успя да възпроизведе водата Хунза (наричана също „ледниково мляко”), което е основен фактор, допринасящ за дълголетието на народа Хунза?

Изворът на младостта не е просто мит.

Тайната на дълголетието се лее изобилно високо в планината Каркорум, на север от Пакистан. Долината Хунза е интригуваща земя, забулена в мистерия–казва се, че за основа на книгата Шангри ла е послужила тази планинска, отдалечна от света долина.

Онова което прави тази земя особено интересна не са впрчатляващите гледки, а дълголетието на жителите й. Народът Хунза живее най-дълго от всички народи на земята, без да се разболява, жизнен и енергичен до доста над 120-годишна възраст.

Има много теории за това, защо Хунза живеят толкова дълго. На енергичната, ежедневна физическа активност, свързана с катеренето по планинския терен или на храненето със суровите плодове и зеленчуци, които те ядат ли се дължи това? Макар че тези фактори несъмнено допринасят, повече от 60 годишни изследвания показват, че ключовият фактор за здравословния, дълъг живот на Хунза е водата, която те пият, вода която драматично се различава от водата, която ние поглъщаме всеки ден.

Да започнем от кулминацията на историята, когато на 78-годишна възраст Нобеловият лауреат и баща на динамиката на флуидите д-р Хенри Коанда предава материалите от изследване, продължило повече от 60 години на 17 годишното дете чудо на науката Патрик Фланаган. 11-годишният Фланаган привлича вниманието на Пентагона с изобретяването на устройство, способно да засича изстрелването на ракети от която и да било точка в света.

Той е нает от правителството да работи с най-влиятелните учени по време на Студената война, след като списанието Life го определя като 1 от 10-те най-обещаващи учени в Америка; именно в тези „тинк-танк” групи (на учени, на които се разискват наболели проблеми и се дават съвети за решаването им) Патрик се запознава с ментора си, д-р Коанда.

Д-р Коанда обяснява на Патрик, че тайната на дълголетието се крие във водата: „Човек е онова, което пие. Водата е най-важното нещо, което приемаме в тялото си, но водите по света не са еднакви. Навсякъде по земята водата има различни физически характеристики, независимо къде пътува човек…”

Разширявайки изследванията на д-р Коанда, д-р Фланеган изучава 5 отделни места, където хората живеят здравословно и доста по-дълго от 120 години. Единственият общ знаменател между тези места е състава на водата, която пият там, като тя във всички тези места е от разтопените ледници (оттам и името „ледниково мляко”).

Тази вода, която също се нарича и ледниково мляко, има по-ниско повърхносно налягане и е по-подобна по състав на водата обгръщаща клетките ни, отколкото нашата питейна вода.

Д-р Фланаган се заема да разработи вода, идентична по структура на водата на Хунза, така че целият свят да има полза от животоподдържащите й свойства.

Фланаган започва с изолирането на минерала силициев двуокис, необходимо хранително вещество, отговорно за укрепването на костите и артериите. Той създава продукт, наречен Crystal Energy (кристална енергия), който лесно може да се добавя в чиста дестилирана вода, така че човек да извлича полза от същите кварцови минерали, които се съдържат във водата на Хунза, също известна като „ледниково мляко”.

Фланаган след това отива още по-далеч в изследванията си, оборвайки общоприетото мнение, че разликата е единствено в минералите, съдържащи се във водата. Изследванията му показват, че по-висшите свойства на ледниковата вода всъщност се дължат на структурата на струпване на водните й молекули.

С други думи, не толкова минералите в силициевия диоксид подобряват водата, а по-скоро това се дължи на отрицателно заредените водородни молекули, които тези минерали съдържат.

Водородът е основният антиоксидант, но повечето хора имат недостиг на това хранително вещество. Само хората, които ядат органична сурова храна и живеят в девствена среда, недокосната от замърсяване, вероятно поддържат адекватни нива на водород в тялото си.

Фланаган разработва основаващите се на силициев диоксид Microclusters®, които имитират „ледниковото мляко” и значително повишават усвояването на хранителни вещества от тялото. Тези микроклъстери са като малки микроскопични носители, които като драматично снижават размера на хранителните вещества, успяват да доставят минералите пряко в клетките.

Те предпазват хранителните вещества с електрически заредено, минерално покритие докато те бъдат безопасно усвоени от клетките. Течностите се движат по-бързо между клетките, изхвъркяйки токсините и хидратирайки клетките на тялото с вода.

Работата на д-р Фланаган подготви сцената за по-нататъшното изследване на този наистина реален Извор на младостта. Съвсем възможно е целият свят да може да подобри качеството на живата си и да добави много години към него със забележителните, удължаващи живота свойства на ледниковите води.

Даника Колинс

Източник: Underground Health Reporter, The Real Fountain of Youth From Glacial Milk

http://undergroundhealthreporter.com/longevity-glacial-milk#axzz2uoK3MxMg

Снимка: sujohunzovalley.blogspot.com

Прочетете още по темата:

Тайните на най-дълголетните и здрави хора в света

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *