Давай-давай-годжи бери!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

godji-berrie

Знаехте ли… че червеникавите плодчета годжи бери подмладяват вътрешната система в организма, отговаряща за подновяването на тялото като стимулират функцията на стволовите клетки?

Годжи бери са важна част от традиционната китайска медицина в продължение на повече от 5000 години. Сушените, подобни на стафиди плодчета растат в дивата природа в Китай, Монголия и Хималаите в Тибет и се отглеждат за търговски цели основно в автономния регион Нингчиа Хуи в Китай, но и на много други места в света.

Годжи бери са богати на каротеноиди (годжи бери съдържат повече каротин от морковите!), витамините C, B1, B2, B6, E, 22 микроминерали, 18 аминокиселини (включително 8-те есенциални за живота аминокиселини), и протеин… и са високо в скалата ORAC (способност за усвояване на радикалите от кислорода).  Скалата ORAC измерва антиоксидантните нива на храните—а годжи бери са категоричният шампион!

Аронията пробужда свръхестествено здраве

Годжи бери са изследвани и одобрени за използване, защото…

  • Подсилват зрението
  • Стимулират имунната система
  • Защитават черния дроб
  • Стимулират спермата
  • Подсилват либидото
  • Насърчават кръвообръщението
  • Забавят стареенето
  • Облекчават стреса
  • Снижават холестерола
  • Балансират кръвната захар

А сега вече знаем, че годжи бери има и още едно действие: стимулира стволовите клетки!

Как терапията със стволови клетки помага за оздравяване и регенериране на тялото

Защо се нуждаем от здрави стволови клетки

Стволовите клетки са от особена важност за способността на тялото да се самовъзстановява. Те могат да се делят безгранично и или формират нови стволови клетки или се преобразуват в специализирани клетки като мускулни и мозъчни клетки.  Можете да подсилите функцията на стволовите клетки по редица начини.

Например, ако сте непрестанно активни, това помага за превръщането на стволовите ви клетки в костни и хрущялни клетки. Избягването на лекарствата по рецепта също е полезно. Но храната е най-важният манипулатор що се отнася до подсилване функцията на стволовите клетки. Избягването на прекомерния прием на захар и калории е добро начало, а що се отнася до това какво трябва да ядете, годжи бери са първи в списъка. Добавяйте годжи бери в храната си и най-вероятно ще повишите броя на стволовите си клетки експоненциално.

Черен бъз за добро цялостно здраве плюс неустоима рецепта

Стимулантът на стволовите клетки

Китайски изследователи откриха, че приемането на годжи бери повишава размножаването на стволовите клетки, както и броя на моноцитите в костния мозък. Моноцитите са вид бели кръвни клетки, които са от основно значение за функцията на имунната система.

Друго изследване, публикувано в списанието Journal of Translational Medicine посочва, че годжи бери повишава циркулирането в кръвта на хематопоетичните стволови клетки и на ендотелните прогениторни клетки, които помагат за възстановяването на кръвоносните съдове.

Изследователите давали на 18 здрави участника на възраст между 20 и 72 години подсилващ имунитета коктейл от годжи бери и зелен чай, астрагал, подсилващи имунитета бактерии Lactobacillus Fermentum, елагинова киселина, бета 1,3 глюкан и витамин D3. Приемът по два пъти на ден в продължение на две седмици накарало нивата на стволовите клетки да се покачат рязко през периода 2 – 7 ден и след това да започнат да се нормализират около 14-я ден. Резултатите показват, че годжи бери, особено с други подсилващи имунитета хранителни вещества, помага в лечението на заболявания като болестта на Алцхаймер, които биват задействани от намаляването на стволовите клетки.

Магията на цветовете и здравето, кратък и полезен указател

Източник:

http://undergroundhealthreporter.com/go-go-gogi-berriesfea/

Снимка: Twitter

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *