Червеното вино може да е следващата мания за здраве

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

red-wine-mouth

Ако сте човек, който се наслаждава на чаша каберне или мерло с вечерята си, надяваме се, че вече знаете за ползите, които извличате от това за сърцето си.

Червеното грозде е известно с това, че съдържа големи количества полифеноли. Полифенолите са естествените антиоксиданти, които снижават риска ви от сърдечни заболявания.

Полифенолите от храните, които ядем действат в тялото като повишават полезните бактерии в стомаха и червата, снижават вредните бактерии и препятстват възпалението, което е в основата на сърдечните заболявания и другите хронични заболявания.

Но има нова особеност в историята за червеното вино, полифенолите и здравето ви…

Вярвайте на Испания, страна, която отглежда повече от десет сорта червено грозде за вино, както и страната, която откри, че червеното вино е полезно за много-много повече от сърцето — както и не по начина, по който си представяте.

Червеното вино и стомаха? (Важни резултати от изследване)

Ползите от пиенето на червено вино започват още в устата

Доста нелогично е да се мисли, че червеното вино може да направи нещо полезно за устата. В крайна сметка, когато мислим за храните, които оцветяват зъбите ни, червеното вино изниква на първо място.

Но испанско научно изследване, публикувано в списанието Journal of Agricultural and Food Chemistry откри, че анти-бактериалното действие на полифенолите в стомаха и червата се проявява и в устата.

Водещият изследовател М. Виктория Морено-Арибас и нейните колеги изследваха два основни полифенола в червеното вино, кафеената киселина и р-кумариновата киселина, и тяхното действие върху три вредни бактерии в устата: Fusobacterium nucleatum, Streptococcus mutans и Porphyromonas gingivalis.

Тестовете им показаха, че конкретно тези два полифенола се свързват със здравословните бактерии в устата за да предотвратят развалянето на зъбите т.е. появата на кариеси.

По-важното в днешната ни статия е че техният анализ доказа, че кафеената киселина и р-кумариновата киселина в червеното вино са най-ефикасните полифеноли за препятстването на бактериите в устата да се прикрепват върху здравата тъкан на венците и да причиняват гингивит или заболяване на венците.

Ако вземем предвид, че болните венци ви излагат в голяма степен на разболяване от рак, диабет, бъбречни заболявания и артрит, то по асоциация, чашата червено вино току-що се превърна в мощен фактор в битката със заболяванията!

Антиоксидант спасява слуха, предпазва сърцето

Червено вино, използвано по здравословен начин

За да извлечете най-добрите ползи за здравето си от пиенето на червено вино, не правете едничката грешка, която може да елиминира положителните резултати, за които току-що прочетохте …

Това означава, че ако искате да използвате червеното вино, за да се борите с болните си венци и за снижаването на риска от сърдечни заболявания, диабет, артрит, заболявания на бъбреците и рак, помнете да пиете червено вино в умерени количества.

Това се равнява на две чаши на ден за мъжете и на една чаша на ден за жените.

Противовъзпалителна паста за зъби с куркума избелва зъбите и спасява от заболявания на венците и вредни бактерии

И още нещо…

Може би ще се учудите, че бихте могли да си набавяте тези защитни ползи без дори да поглъщате червеното вино.

Когато става дума за предпазване от кариеси и от болни венци, повечето хора биха поставили използването на водата за уста преди да „жабуренето” с червено вино. Но повечето води за уста на пазара са пълни с химикали и повишават риска ви от диабет.

Всъщност, използването на купешки води за уста за свеж дъх могат да ви навлекат и високо кръвно, защото се намесват в естественото производство на азотен оксид — съединение, необходимо за здрави артерии.

Естествена вода за уста, 4 рецепти

Така че, ако искате да превърнете евтина бутилка червено вино в безопасна, ефикасна и вкусна вода за уста, правете каквото се прави на дегустациите на вино… пийнете една глътка, добре нажабурете устата си през езика, зъбите и венците, и след това изплюйте виното.

Джойс Холмън

Източник:

https://easyhealthoptions.com/gargling-red-wine-next-health-craze/

Снимка: lifestylica.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *