Противовъзпалителна паста за зъби с куркума избелва зъбите и спасява от заболявания на венците и вредни бактерии

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

turmeric-toothpaste

Красивите и здрави зъби чудесно повишават увереността ни сред хората.

Дори когато сме сред непознати, топлата усмивка, показваща белите ни зъби може в голяма степен да подобри взаимоотношенията ни. Вече има подновен интерес към естествените лекове, които се борят със заболяванията и отичането на венците, както и с бактериите, причиняващи неприятен дъх.

Проблемът с продаваните избелващи средства

Купешките избелващи средства обещават силни и бели зъби. Но повечето хора нямат  представа, че повечето избелващи средства са придружени от рискове като:

 • Зъбобол
 • Зъбите стават прозрачни
 • Дразнене на венците
 • Свиване на венците
 • Орални инфекции/заболявания
 • Зъбите стават чупливи
 • Зъбите отново пожълтяват по-бързо от преди

Две съставки ви отървават от зъбния камък завинаги – резултатите са невероятни!

Истината е, че макар че много избелващи зъбите средства действат краткосрочно, резултатите често не траят дълго, а прекомерната им употреба може да доведе до сериозни проблеми, които изобщо не си струват временното ви удовлетворение.

Но не се тревожете; Майката природа се е погрижила за вас и може да ви предостави блестящата усмивка, за която винаги сте мечтали. Решението за по-бели зъби е в долапа ви или по-точно това е билка, наречена куркума.

Не трябва да се тревожите за действието й, понеже цветът на куркумата може единствено да направи зъбите ви изключително бели, за разлика от ефекта й върху тъканите и повърхностите.

Освен че е изключително ефикасна в избелването на зъбите, куркумата също така е много полезна в лечението и на множество други заболявания.

Преобразете здравето си с жабурене с кокосово масло

Как да си направим противовъзпалителна паста за зъби с куркума

Съставки

 • 2 капсули куркума на прах (около ½ до 1 чаена лъжичка)
 • 1 супена лъжица кокосово масло
 • няколко капки масло от мента

Указания

Смесете съставките на паста. После натопете четката си за зъби в пастата и мийте зъбите си както обикновено пет минути. След това изплюйте пастата и изплакнете устата си. След няколко дни или една седмица зъбите ви ще са невероятно бели!

Ползи за здравето от миене на зъбите с куркума

Използването на естествени решения за зъбите и за цялостното ви орално здраве винаги е за предпочитане, защото естествените лекове непрестанно подобряват здравето ви.

С нещата, които знаем днес и с нещата, които обширните изследвания разкриват ежедневно, изглежда, че винаги е по-добре да се придържаме към естествени решения а не към купешки продукти.

Ефикасна маска за естествено лечение на кариеси…

Зъбобол и орални инфекции

Куркумата има противовирусни и антибактериални свойства, които се справят с вредните бактерии и облекчават/лекуват оралните инфекции.

Възпаление и зачервяване на венците

Куркумата предлага на ползващите я отлична защита благодарение на своите противовъзпалителни, противогъбични, антибактериални и противовирусни свойства, които помагат в справянето със зачервяването и възпалението на венците.

Кървене на венците: Тихият убиец, 12 домашни лека за естествено лечение

Декалцира епифизната ви жлеза

Епифизната жлеза вероятно е една от най-важните части на нервната система. Тя се намира точно в центъра на мозъка и помага за регулирането на различни хормони и е позната също като центъра на „духовното осъзнаване”.

Много химикали доказано калцират и увреждат тази жлеза. Неврозащитните и противовъзпалителни свойства на куркумата могат да декалцират и подобрят здравето на епифизната жлеза.

Декалциране на епифизната жлеза за повишено духовно и физическо здраве

Защитава мозъка от увреждане от флуорид

Куркумата също така се бори с вредното действие на синтетичните форми на флуорида. Синтетичният флуорид се съдържа в:

 • Питейната вода
 • Съдовете за готвене с незалепващо покритие
 • Антибиотиците
 • Пастата за зъби и т.н.

Множество изследвания показват, че флуоридът е токсичен за мозъка и тялото. Активната съставка в куркумата, куркумин, притежава забележителни неврозащитни свойства според повече от 200 рецензирани и публикувани изследвания.

Флуорид и други химикали, свързани с нарушения в развитието на мозъка

При цялото ни излагане на токсини и химикали, на което сме изложени всеки ден, куркумата може да се превърне в една от най-важните билки на нашето време.

 

Източник:

http://www.healthiestalternative.com/turmeric-anti-inflammatory-paste-will-reverse-gum-disease-swelling-kill-bacteria/
Снимка: Pinterest

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *