Антиоксидант спасява слуха, предпазва сърцето

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

resveratrol

Загубата на слуха вече не е проблем единствено на ‘старите хора’.

Причинената от шума загуба на слуха засяга всички ни. Един единствен висок звук може да причини увреждане на клетките от свободните радикали.

Но за онези от нас, които постепенно усилват телевизора има вълнуваща новина, която може да задържи слуховите апарати на разстояние. Най-новите изследвания откриха съединение, което намалява увреждането на слуха. Вече знаем, че то предоставя внушителен брой ползи за здравето. Сега изследователите от болница Хенри Форд в Детройт прибавиха още една.

За изследването си учените излагат плъхове на акустична травма. Една група получава това съединение преди да бъде изложена на високия шум. По време на 24 часовия период излседователите непрекъснато проверяват за увреждане във вътрешното ухо. Плъховете, които не получават съединението показват повишаване на COX-2—протеин, който причинява възпаление, водещо до загуба на слуха. Нивата на COX-2 продължават да се повишават през 24 часовия период при нелекуваните плъхове.

Обаче, при плъховете, които получават от съединението има по-малко натрупване на COX-2 протеин във въвтрешното ухо. Съединението наистина спира производството на този протеин. В резултат на това то намалява причинената от шума загуба на слуха.

Изследванията доказват, че това съединение предпазва от и се бори с рака и атеросклерозата. А сега можем да добавим и загубата на слуха към списъка.

Кое е това съединение, което непрекъснато става все по-полезно?

Растителният екстракт ресвератрол.

Противодействащите на стареенето свойства на ресвератрола определено са отдавна известни. Ресвератролът е силен антиоксидант. Съдържа се в червеното грозде и в червеното вино. Той е най-известен с противовъзпалителните си свойства.

„Ресвератролът е много мощно химическо вещество, което предпазва от възпалителните процеси в тялото и предотвратява стареенето, отслабването на познавателната способност и загубата на слуха”, казва водещият автор на изследването д-р Сийдман.

Загубата на слуха засяга един на всеки пет американци. Тя е една от най-често срещаните болести при хората над 60 години. Но днес хората биват засегнати от нея много по-рано в живота си. Ако щете вярвайте, но можете да обвинявате силната музика и айПодите за загубата на слуха. Но дори и самото излагане на претоварение трафик в града може да причини загуба на слуха. Причинената от шума загуба на слуха е нарастващ медицински проблем. Особено за строителните работници, музикантите, работниците на летищата, и мъжете и жените, служещи във военновъздушните сили.

И сякаш загубата на способността да чувате не е достатъчно неприятна, изследванията свързват загубата на слуха с деменция, влошена когнитивна функция, и неспособност за пазене на равновесие. Дори бе открито, че тя повишава риска от атеросклероза. Така че предпазването на слуха ви е жизненоважно.

Загубата на слуха обезсърчава, поставя ни в неудобно положение и е дори опасна. Но сега можете да елиминирате всички тези неудобства с малко ресвератрол. Шепа грозде, чаша вино или хранителна добавка с ресвератрол могат лесно да ви спасят от години на затруднено общуване.

Прочетете още: Загубата на слуха и влошаването на умствената дейност

Източник: Institute for Natural Healing, The Antioxidant That Saves Your Hearing While Protecting Your Heart, 10 August 2013

http://institutefornaturalhealing.com/2013/02/the-antioxidant-that-saves-your-hearing-while-protecting-your-heart/

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *