Митът за протеините развенчан?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Ядете ли достатъчно протеин? Дори и да следвате препоръчителните насоки за прием на протеини, има нарастващи доказателства, които сочат, че въпреки това си набавяте по-малко количество от необходимото. Препоръките показват, че около 10 процента от дневните калории идват от протеини, но вие вероятно трябва да си набавяте далеч повече от това. Особено, ако сте в по-напреднала възраст или водите физически активен живот.

А точно колко протеин трябва да ядете? Изглежда, че 15-35 процента протеин в дневните ви калории предоставят няколко ползи. Яденето на по-високи нива на протеин може да спомогне за изграждането и поддържането на мускулите и да допринесе за по-елегантната ви фигура. Животинските източници са най-добрите, защото те предлагат големи порции пълен протеин, но също така включват и други хранителни вещества като витамин B-12 и са предпочитания от тялото източник на желязо.

Основи на здравето: Какво е мъртва храна и колко от нея ядем всеки ден?

След като много хора започват да ядат по-малко месо—данните сочат, че 31 процента от американците днес не ядат месо в определени дни от седмицата— набавянето на протеини от добри източници може да им коства дори повече усилия. Трябва да отбележим, че никой не казва, че яденето на повече растителни продукти е проблем. Става дума за това, че яденето на балансирана храна, богата на животински протеини също е здравословно, както и чудесно подчертава силата на плодовете, зеленчуците и зърнените храни. Така че, ако заменяте говеждото или пилешкото вечер за растителен бургер (прекалено обработена храна), ето някои начини да включвате повече протеин в хранителния си режим всеки ден:

  • Белтъци: Белтъците са храна с високо съдържание на протеин, която предоставя 10 г протеин на 1/3 чаена чаша. Добавяйте белтъци и едно цяло яйце в сутрешния си омлет или ги прибавете в смутито си.
  • Пилешкото е друг отличен източник на протеин. Сто грама смляно пилешко съдържа 17 г протеин, а средно голямо парче пилешки гърди ще съдържа повече от 35 г. Лесно можете да го добавяте в сандвич или салата като част от здравословен обяд.
  • Натуралното кисело мляко е отличен източник на пълен протеин. Това е лесно и пълно с ползи хранене, като ¾ чаена чаша съдържа 16 г протеин. Здравословно е да не добавяте захар!

Кетогенната диета доказано убива рака!

Опитвайки се да включвате добри източници на протеин на всяко хранене или закуска е чудесен начин да си подсигурите набавянето на достатъчно протеин, за да поддържате доброто си здраве. Продължете да ядете плодове и зеленчуци; и не се страхувайте от пресни меса също така.

Д-р Виктор Марчиони

Прочетете още:

6 ФАКТА ЗА ОБЕЗМАСЛЕНОТО ПРЯСНО МЛЯКО или как всички ние сме жертва на стъкмистика

Чувствате се уморени? Ето 7 храни срещу адренална умора

Стъпалата ви отичат? Може да имате недостиг на протеини

Най-вредните съвети на диетолозите? 5-те топ претенденти…

Мастните ни клетки се опитват да ни спасят живота!

Още двама виновници за замъгляването на мозъка

Източник:

https://milled.com/bel-marra-health/the-protein-myth-exposed-NiUMyALOWAPol9Wu

Снимка: https://www.3dfitarena.com/

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *