АБХАЯ ( жест за осигуряване на защита )

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

abhaya-mudra

КОГА: При всички физически проявления на страха: изпотяване, втрисане, зачервяване, пребледняване, сърцебиене, заекване, недостиг на въздух и прочие. Прилагайте я при всяка ситуация, с която мислите, че не можете да се справите: тревожност, страх, паника, ужас…
Още: страх от околните; страх от това, как ни възприемат другите; страх от самотата; страх от теснотията, от пространствата, от високото, от ниското, от многото, от малкото, от болката, от насилието, от безразличието, от тиранията, от предизвикателствата на живота, от самия живот… Страх от самия страх.

ЗАЩО: Осигурява висша закрила, тъй като с мудрата призоваваме за помощ по-силните. Със същия жест можем да осигурим закрила на по-слабите от нас. Страхът има безброй лица и изяви, но само една основа: неосъзнаването на собствената стойност, неосъзнаването на отделния човек като интегрирана част от целостта на живота, без която той не може да съществува.

КАК: Сложете лявата ръка на бедрото, в скута или на сърцето. Дясната е пред гърдите, с дланта навън, насочена към това, което ви плаши. Средният пръст леко “заключва” безименния. С помощта на тази мудра може да се преборите и с минали страхове: повикайте спомена за страха и насочете към него мудрата.

КОЛКО: Без ограничение.

 

Източник: http://bg.convdocs.org/docs/index-96628.html

Важно

Нямаме нищо против материалите, публикувани в сайта „Ние сме здрави” да бъдат публикувани на други места, стига да са в същия вид и в публикациите да се дава линк към нашия сайт.

НСЗ


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

1 thought on “АБХАЯ ( жест за осигуряване на защита )

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *