Може ли цвете да ви направи по-умни?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

periwinkle-vinpocetine-memory

Лекарите в Европа знаят за чудотворната му способност да подсилва коефициента на интелигентност и го препоръчват на милиони свои пациенти. В САЩ, обаче, то е само едно градинско цвете.

Говоря за зелениката (зимзелен) – иначе познат като Vinca minor. Това растение е повече от източник на красиви сини багри в градината ви – той е източник на винпоцетина, който чудодейно подсилва дейността на мозъка.

Винпоцетинът е високо-октаново гориво за вашия мозък. Той е толкова ефективен срещу отслабването на способностите на мозъка, че се използва широко в почти 50 страни, включително в Унгария, Германия, Полша, Русия и Япония.

Лекарите в двете Америки май не знаят много за него. Срамота, защото това е безопасно, естествено вещество, подсилващо дейността на мозъка.

Винпоцетинът е един от най-силните природни антидоти на разсеяността, замъгляването на мозъка и объркването, които ние обичайно свързваме с остаряването. Няма защо да се притеснявате, че ще изгубите менталните способности, на които сте се радвали през целия си живот.

То освобождава пълните способности на вниманието, концентрацията и паметта и ви връща контрола върху функцията на мозъка.

Хранителните добавки с винпоцетин: Престанете да принуждавате мозъка си да умира от глад

Красотата на винпоцетина е в това, че вашият мозък знае точно какво да прави с него. Пийте го, и той незабавно започва да действа.

Това е така, защото в ранните ви години вашият мозък сам го е произвеждал. Мислете за него като за ‘храната на мозъка’ в тялото ви.

Когато навлезете в първите години на зрелостта, обаче, тялото вече не произвежда толкова  винпоцетин. И продължава да намалява количеството с минаването на годините.

Лишени от това ключово хранително вещество, способностите на мозъка ви отслабват. Започнете да  храните мозъка си отново, и те пак триумфално ще се засилят.

И не става дума само за остротата на мозъка. Винпоцетинът е оздравяваща сила, както за мозъка, така и за тялото ви. Ето какво ще направи той за вас:

  • Ще спомогне за намаляване на сенилността и на свързаната с възрастта деменция.
  • Ще засили притока на кръв към мозъка ви.
  • Ще поддържа нервната ви система здрава.
  • Ще снижи риска ви от проблеми със здравето на мозъка.
  • Ще поддържа мозъка ви зареден с веществото допамин, което ви кара да се чувствате добре и което ви помага да насочвате мислите и поведението си – и да сте мотивирани през цялото време.

За да разберете ключовата сила на винпоцетина, вие трябва да знаете точно от колко сила наистина се нуждае мозъка ви.

Хранителните  добавки с  винпоцетин доставят ментална енергия, там където тя е най-необходима

Вече знаете, че всеки удар на сърцето ви изпомпва кръв към всеки кръвоносен съд до всички органи на тялото ви, като ги зарежда с жизненоважни хранителни вещества, енергия и кислород. Това е огънят на живота.

Вярвате или не, ‘сивото ви вещество’ се нуждае от най-много кръв в сравнение с всеки друг орган на тялото ви, включително и със сърцето. Цяла една седма от кръвта от всеки един удар на сърцето отива в мозъка. Не е чудно. Като ‘команден център’ на тялото ви, мозъкът изгаря много енегрия.

Получавате ли достатъчно кислород само от кръвотока, за да е мозъкът ви ясен, фокусиран и пъргав? Вероятно, не.

В зависимост от възрастта ви, храната която ядете и цялостното ви здравословно състояние, вие губите мозъчни клетки всяка минута.

За разлика от повечето други видове тъкани – например, на мускулните ви клетки, които може да продължават да действат доста добре дори и без свеж кислород – мозъчните ви клетки са напълно неспособни при ‘анаеробен метаболизъм’. На чист български това означава, че когато не получават достатъчно кислород, те умират.

Липсата на кислород в мозъчната тъкан дори за кратко време може да предизвика незабавно увреждане на мозъка.

Разбира се, като стареете, кръвта се влива по-неефективно в мозъка ви. Но вие можете да избегнете този  проблем и отново да зареждате мозъка си с винпоцетин.

Винпоцетинът работи по три забележитени начина:

1        Той засилва кръвообръщението в мозъка ви. Той се насочва в мъничките кръвоносни съдове в мозъка ви, така че те да могат да доставят кислород по-ефективно. Той дори подпомага мозъка ви да използва кислорода по-добре.

2        Тъй като той поддържа мозъчните ви клетки заредени с високи нива на кислород, винпоцетинът удължава времето, в което мозъкът ви може да изкара без свеж кислород. Това означава, че той може да предпази мозъчните ви клетки да не умират.

3        Той помага на тялото ви да задържа енергията си, за да е мозъкът здрав и за да живеете здравословно. Той запазва нещо, наречено ‘аденосин трифосфат’ или ATP— горивото, от което се нуждае всяка клетка в тялото ви, за да функционира.

Хранителните добавки с винпоцетин са доказали в много изследвания, че могат да превърнат ‘замъглеността на мозъка’ в интелект!

Изследователите разделили хора с хронично ‘замъгляване на мозъка’ на две групи. Едните приемали по 10 мг винпоцетин всеки ден в продължение на един месец, след това по 5 мг за още два месеца. Другата група вземала хапчета захар.

Отделно три-месечно изследване потвърждава, че винпоцетинът всъщност ускорява скоростта на кръвотока в мозъка – дори и когато човек просто седи. От двете групи, хората приемали винпоцетин поумнели, проявявали се по-добре на тестовете и били по-уравновесени и спокойни.

Друго изследване, публикувано миналата година в престижното списание Journal of Neurological Sciences разкрива, че при хора, страдащи от частично увреждане след удар, винпоцетинът има почти чудотворно оздравяващо въздействие. Той насочва кръвта право към засегнатите места.

Мисленето и общият интелект били значително подобрени от винпоцетинът при друго клинично изследване, изразило се в 12 седмично орално лечение. „Психометричните” тестове измерили нива на по-висока функция на мозъка с допълнително наблюдение на цялостното психично здраве на участниците. След три месеца, повишената скорост на кръвотока в покой била значително по-висока в групата, приемала винпоцетин.

И още нещо: хранителните добавки с  винпоцетин повишават интелекта веднага.

Желая ви добро здраве,

Д-р Ал Сиърс

Източник: Ageless Beauty, Can a flower Make you Smarter, 20 November, 2010

Снимка: racetams.net

Бележка на Здрави всеки ден: Не се препоръчва винпоцетин за бременни и кърмачки. Да не се взима от хора, пиещи лекарства за разреждане на кръвта. Да се спре приема на винпоцетин 2 седмици преди планирана операция.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те на са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчват да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Цялото съдържание на този уебсайт е защитено от ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА с всички запазени права и законови последици.

Вие НЯМАТЕ ПРАВО да възпроизвеждате, да предавате, да използвате статиите и материалите или да използвате за каквато и да е публична или търговска цел този сайт без да упоменете, че съответната информация е взета от нас – Здрави всеки ден – и да посочите линк, водещ към нас, zdravivsekiden.com, или без да имате предварителното писмено разрешение от собственика на сайта.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

2 thoughts on “Може ли цвете да ви направи по-умни?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *