Петъчната петица: Дайте силен тласък на отслабването без никакви диети

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Повечето диети в най-добрия случай са краткотрайни модни залитания. Те разчитат на нереалистични или нездравословни подходи. А с наближаването на морския сезон, може би идея си нямате какво да предприемете. Не се притеснявайте. Има лесни—ефективни—начини, с които да започнете да отслабвате още днес.

five-ways-to-jump-start-weight-loss

Ето пет лесни начина за стремглав старт на отслабването ви. И най-хубавото е че нито един от тях не изисква от вас да умирате от глад или дори да избягвате дадени храни.

1. Яжте повече фибри:

Добавянето на повече хранителни фибри в начина си на хранене е най-лесното нещо, което можете да направите, за да започнете да сваляте килограми. Фибрите ви карат да се чувствате сити. Така че ще ядете по-малко на едно сядане. Освен това, ще се чувствате сити по-дълго време.

Изследване сравни диетата на Американската сърдечна асоциация (AHA) с диета с високо съдържание на фибри. Спазващите диетата на AHA отслабнаха само с половин килограм повече след една година. Но те трябваше да следват 13 правила. Това представлява далеч по-голямо предизвикателство—и е смущаващо—отколкото просто да добавите повече фибри в храната си.

Непременно пропускайте зърнените храни в този случай. Набавяйте си фибри от пресни плодове и зеленчици … като зелен фасул и брюкселско зеле. Тези растения съдържат два пъти повече фибри от филия пълнозърнест хляб. Без да причиняват възпаление.

2. Хапвайте ядки:

Кашу, бадеми, шам-фъстъци… Тези ядки са чудесно подкрепление между храненията за намаляване на апетита. Яденето им спомага контролирането на теглото. Това се дължи на факта, че те са много засищащи. Те са с високо съдържание на фибри. Те помагат като ви засищат и ви карат да се чувствате сити дълго време. Високото им съдържание на протеини стимулира растежа на мускулите и предпазва тялото от складирането на мазнини.

Те също така съдържат мононенаситени мазнини. Изяждането на само седем грама от тези здравословни мазнини може да намали апетита ви наполовина за до три часа напред. Можете да си набавяте този ефект от шепа бадеми. Тялото ви усвоява около 80% от тези мазнини и ги използва като енергия.

3. Правете интензивни упражнения:

Говорим за упражнения с висока интензивност с прекъсване. И преди сме споменавали, че тези упражнения стимулират метаболизма… Те дори помагат за по-бързото горене на мазнините. Изследване в Онтарио откри, че участниците в рамките на шест седмици са свалили два пъти повече тлъстини като са правели упражнения с висока интензивност с прекъсване 12 минути, последвани от 60 минути ходене през наклонена местност. Така ще запазите повече мускулна маса също така.

Можете да започнете като включвате в дневния си режим само по 15 минути на ден от тези упражнения. Изберете аеробно (зареждащо тялото с кислород) упражнение, което ви харесва… като тичане, каране на колело или плуване. Правете го се с умерена скорост—бавно ходене—една минута. След това 30 секунди се движете възможно най-бързо. Забавете крачка и успокойте дишането си през следващата минута. Повторете упражнението пет до седем пъти.

4. Добавете повече зеленчуци към храната си:

Не само към вечерята … Те са чудесни под формата на лека закуска. И съдържат най-вече вода. Наред със съдържанието им на фибри, те спомагат за поддържане прочистването на хранисмилателния тракт. Водата също така ви държи сити и хидратирани. Целина, домати, тиквички… това са само някои от зеленчуците, които съдържат повече от 90% вода.

Основната звезда тук—освен фибрите и антиоксидантите—е калият. Зеленчуците като гъби, спанак и швейцарско зеле съдържат голямо количество калий. Той е важен за отслабването, понеже помага за преобразуването на храната в енергия… А не в мазнини. И спомага образуването на силни мускули. Това е много полезно когато правите споменатите по-горе интензивни упражнения.

5. Използвайте МСТ масло:

То се прави от кокосовото масло Може би си спомняте, че то води до кетоза: процеса на горене на мазнини за енергия. Консумирането на масло със средно верижни триглицериди предпазва тялото от натрупване на мазнини. Това е така, защото тялото го метаболизира бързо и го използва като енергия почти незабавно.

Изследователи в Чехословакия дори откриха, че консумирането на масло със средно верижни триглицериди има дълготраен ефект при хора със затлъстяване, спазващи диета. Дори няма да ви се наложи да промените начина си на хранене, за да постигате резултати… Но все пак резултатите са по-добри, ако го промените с посочените по-горе съвети.

Ако се затруднявате в постигането на целите си относно отслабването, опитайте се да започнете именно с това. Добавяйте по няколко капки МСТ – масло със средно верижни триглицериди в кафето си сутрин. Яжте богати на фибри плодове на закуска (горски плодове). Яжте по шепа ядки между храненията. Няма да се съсипвате от глад. Вместо това ще предоставяте на тялото си енергия за горене на мазнините, която да ви помогне да постигнете целите си.

Анжела Солерно

 

Източник:

http://www.institutefornaturalhealing.com/2015/04/friday-five-jump-start-weight-loss-without-dieting/

Снимка: www.institutefornaturalhealing.com

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *