Питието, което ви заслепява нощем на пътя

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Статистиката показва, че при нощното шофиране вероятността човек да загине във фатална катастрофа е по-голяма. Изследвания доказват, че има напитка, наситена с токсин, който всъщност обгръща очите и прави нощното каране дори още по-опасно.

blur

Когато пиете бира, вино или други спиртни напитки, алкохолът, който поглъщате прониква в сълзната течност, която обгръща очите и затруднява зрението.

Изследване в Университета на Гранада показва, че алкохолът, който се задържа дълго върху лещите на очите замъглява уличните светлини и затруднява различаването на другите коли, пешеходците и предметите на пътя.

Изследването показва, че качеството на нощното зрение, което ви помага да виждате през нощта се влошава от алкохола в слъзното покритие, обгръщащо повърхността на очите. В резултат на това образите, които се формират в ретината са по-размазани. Светлината от насрещни фарове също е по-вероятно да ви заслепи.

Карл Лоу

Източник:

http://easyhealthoptions.com/avoid-drink-deposits-toxins-eyes/

Снимка: cumaydin.blogspot.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *