Как да живеем с автоимунно заболяване, 6 правила

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Screen-Shot-2013-10-15-at-6.36.18-PM-e1382330373700

От години страдам от ревматоиден артрит, но диагнозата ми я поставиха едва преди 5 години. Опитвам всеки естествен лек, за да се излекувам като се започне с Аюрведа и микробиотика и се стигне до мексиканска глина и китайски билки. След като през първата година нямах успех и почти не можех да ходя, нямах друг избор, освен да опитам фармацевтични лекарства. Трябваше да премина през всичко, през което преминах, за да се съглася и да искам да опитам лекарства с рецепта.

През всичките ми изпитания с източната и западна медицина научих кое ми влияе добре и в момента не взимам никакви лекарства, което е много рядко срещано за случай като моя. Споделям 6 правила, които ще направят живота ви много по-лесен след като ги възприемете.

1. Не можете да сравнявате себе си с другите. Вие сте като рядък предмет от китайски порцелан, който се нуждае от специални грижи.

2. Хората, които живеят с автоимунни заболявания сме всъщност едни от най-здравите хора на света… защото трябва да бъдем такива.

3. Бъдете лекар сам на себе си. Не се задоволявайте с едно мнение, особено когато то включва фармацевтични лекарства. Търсете други възможности и ВИЕ решавайте какво е полезно за вас. Това може да отнеме известно време и най-вероятно ще се променя, така че ще ви е от полза да се научите да се адаптирате.

4. Всеки има лоши дни, но се опитвайте да се въздържате от самосъжаление, не търсете съжалението на другите. Ако се чувствате угнетени от заболяването си, приемете го и продължете напред. Опитайте се да погледнете извън себе си и предложете помощта си на хора, които са дори по-зле от вас.

5. Запознайте близките и роднините си със своята болест, така че те да могат да ви помагат когато имате труден ден.

6. Научете се да гледате на заболяването или болестта си като на благословия, вместо като на проклятие. Понякога болестта има способността да ни измъква от ежедневната рутина като ни принуждава да открием истинската цел в живота си.

Халил Гибран пише „Болката е пропукването на обвивката, под която се крие състраданието”.

Джеси Голдън

 

Източник:

http://thegoldensecrets.org/2013/01/04/6-rules-to-live-by-if-you-have-an-auto-immune-disease/

Снимка: www.sarahwilson.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *