Абсцидната киселина снижава нивата на кръвната захар

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

abscidna-kiselina

Знаехте ли… че хормон, съдържащ се в растения и животни помага за снижаването на нивата на кръвната захар?

Пред нас е още едно обещаващо лечение на диабета. Абсцидната киселина е хормон, който се съдържа както в растения така и в бозайници. В растенията, абсцидната киселина играе роля в редица различни процеси на развитието и защитава от стресорите в околната среда като суша или силен студ, например. В животните, абсцидната киселина помага за стимулирането на здравословната клетъчна функция.

Според списанието Journal of Biological Chemistry, предишни изследвания показват, че абсцидната киселина упражнява противовъзпалително действие и демонстрира потенциал като ново лечение на диабета. Тя също така доказано помага за контролирането на гените, които регулират метаболизма и клетъчното сигнализиране. С повишен интерес италиански учени се опитаха да открият последиците, които ниските дози абсцидна киселина имат върху кръвната захар и нивата на инсулина в плъхове и хора.

Сусам и мед – комбинацията, която лекува повече от 10 заболявания

Какво показва науката

Изследователите първо изследваха действието на абсцидната киселина в плъхове. Те хранели три групи плъхове с както следва:

  • Синтетична абсцидна киселина
  • Екстракт от богати на абсцидна киселина плодове
  • Плацебо

В същото време, изследователите давали на плъховете глюкоза орално. Те след това сравнили гликемичните профили (концентрацията на захарта в кръвта) и инсулиновите профили (концентрацията на инсулина в кръвта). Анализ на резултатите разкри, че абсцидната киселина снижава нивата както на кръвната захар, така и на инсулина в плъховете. Изследователите след това изследваха въздействието на абсцидната киселина в хора. Те давали или плацебо или екстракт от богати на абсцидна киселина плодове на участници, наред с натоварваме с глюкоза орално или стандартни закуска и обяд. Те сравняват нивата на кръвната захар и инсулина с и без ансцидна киселина и откриха, че абсцидната киселина снижава нивата както на глюкозата, така и на инсулина и при хората.

Заболявания причинявани от нездравословните стомашни бактерии

Вълнуващи резултати

Резултатите и от двата теста показват, че при снижаването на кръвната захар, абсцидната киселина помага за снижаването на хроничното стимулиране на бета- клетките, които освобождават инсулин.  Това означава, че тя защитава тези клетки от прекалено износване и увреждане, така че те да оцеляват по-дълго и да се представят по-добре.

Д-р Джералд Вайсман, главен редактор на списанието The FASEB Journal, обяснява: „Високите нива на кръвна захар предсказват по-нататъшните последици от диабета, и макар че този хормон може да не е лек за диабета, той е много полезен в контролирането на развитието на заболяването”.

Изследователите бързо добавят че още изследвания на абсцидната киселина се стремят са развият нови фармакологични подходи към лечението и превенцията на диабета.

Победете диабета с тези 3 основни хранителни вещества

Стигнете до здравето с храна

Ще отнеме известно време преди да можем да си купуваме хранителни добавки с абсцидна киселина. Междувременно можете да ядете достатъчно количество от този хормон като в храната ви има много сурови плодове, зеленчуци, кълнове, ядки и семена. Храните които са особено богати на абсцидна киселина включват:

  • ябълки
  • моркови
  • артишок
  • ленено семе
  • сладки картофи
  • пшенична трева

А тези храни са също така чудесни и в предпазването от рак!

Насочване на енергия – Как да използваме жизнената енергия, за да лекуваме себе си и другите

 

Източник:

http://undergroundhealthreporter.com/abscisic-acid-may-help-lower-blood-sugar-levels/
Снимка: Elephant Journal

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *