Лютите чушки са ефикасно оръжие срещу рака, казват немски учени

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

chilli-cancer

Последни изследвания (статията е от януари 2017 г.), проведени от немски учени разкриват че активната съставка в лютите чушки, капсаицин, е способна да кара раковите клетки да се самоунищожават.

Капсаицин е съединението, което придава изключителна сила на лютите чушки и макар че капсаицинът лесно кара някои хора да плачат с огнения си вкус, той може също така да се използва за лечението на различни видове рак, включително рак на гърдата, дебелото черво или панкреаса.

Кайеновата тинктура е незаменима за всеки дом при инфаркт и за цялостното здраве

Учените от Университета Рур, в Бохум, Германия проведоха експерименти, за да разкрият как човешки проби на рак на гърдата реагират под влиянието на лютите молекули.

Те откриха, че капсаицинът се прикрепва към мембраната на болните клетки и включва специализираните рецептори, които контролират какви субстанции влизат и излизат от тези клетки. Като задейства тези канали, капсаицинът преуморява раковите клетки,  карайки ги да се самоунищожават. Със умирането на раковите клетки, растежа на тумора е спрян.

13 причини да ядем супер пикантна храна

„В експериментите се забеляза значително снижаване на пролиферацията на клетките след стимулирането им с капсаицин”, казва д-р Леа Вебер, член на научната група, която организира експеримента.

„Това откритие съответства на резултатите на други учени, които демонстрираха значително снижаване в скоростта на клетъчния растеж на MCF-7 раковите клетки при рак на гърдата при стимулиране с капсаицин”.

За жалост това не значи, че рака може да бъде победен единствено с яденето на повече пикантни храни. Капсаицинът изглежда не действа като убиващо рака средство ако се яде, вдиша или инжектира. Но изследователите казват, че той въпреки това има лечебен потенциал и може да е ефикасен като хапче, комбинирано с други лекарства за целене в раковите клетки.

Натриването на ставите с този лек ви отървава от болката след 15 минути

 

Източник:

http://myeclinik.com/chili-pepper-an-effective-weapon-against-cancer-german-scientists/

Снимка: Bunyonyi Food Stores

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *