Сусам и мед – комбинацията, която лекува повече от 10 заболявания

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

sesame-honey

Медът, смесен със сусам предоставя лек, който би следвало често да присъства в храната ни и не само заради чудесния му вкус, но и защото той е чудесен източник на здраве.

Многото ползи за здравето, предоставяни от сусама се дължат на хранителните вещества в него като витамини, минерали, натурални масла и органични съединения  някои от които са: калций, желязо, магнезий, фосфор, манган, мед, цинк, фибри, витамин B6…

От друга страна, смесването на тези два натурални продукта е чудесен източник на витамини, особено на тези от група Е, А и В, на минерали, както и на омега-3 и омега-6 мастни киселини.

При смесването на мед и сусам се получава силен лек за предпазване от, снижаване и излекуване на повече от 10 здравословни проблема. Много изследвания са правени за това как този лек въздейства на хората.

Чудесният сусам и многото му огромни ползи за здравето

Силен лек от сусам и мед

ПОНИЖАВА НИВАТА НА ХОЛЕСТЕРОЛА
Сусамът се нарежда на първо място по съдържанието си на снижаващите холестерола фитостероли от почти всички ядки, семена, бобови и зърнни растения. Медът не само че не съдържа холестерол, но добавянето на малки количества от него в ежедневната храна дори способства контролирането на нивата на холестерола в организма.

СНИЖАВА ОКСИДАТИВНИЯ СТРЕС
Множество клинични изпитания заключават за повишени нива на антиоксиданти и за снижен оксидативен стрес при консумацията на сусам.

ЛЕКУВА СТОМАШНИ ПРОБЛЕМИ
Високото съдържание на фибри в сусама снижава запека и диарията, като в същото време защитава здравето на дебелото черво и намалява вероятността от стомашно-чревни заболявания и рак.

Медът облекчава и лекува увредените тъкани. Той има антибактериално действие, което препятства увеличаването на броя на вредните бактерии в храносмилателния тракт.

Тази рецепта ви предоставя здрави колене и нови кости и стави незабавно

ПОДОБРЯВА ИМУНИТЕТА
Ежедневната консумация на мед укрепва имунната система. Антиоксидантите в сусама се борят със свободните радикали и по този начин стимулират младостта и силата на имунната система.

ЗДРАВЕТО НА КОСТИТЕ
В шепа сусам се съдържа повече калций, отколкото в чаша прясно мляко. Редовната консумация на сусам спомага защитата на костите с отминаването на годините.

Аминокиселините, съдържащи се в меда помагат на тялото да усвоява калция по-ефикасно и оптимизират приема на това жизненоважно хранително вещество от храните, които ядете като пази костите ви от чупливост.

Избягвай запушването на артериите с правилния вид калций

СТИМУЛИРА НАДБЪБРЕЧНАТА ЖЛЕЗА
В древни времена младите жени редовно ядели сусам, смесен с мед за стимулиране на жлезите и за подсилване на удоволствието от секса.

МЕТАБОЛИТНА ФУНКЦИЯ
Медът и сусамът предоставят енергия на мозъка и подобряват функцията на мозъка. Сусамът съдържа високи количества протеин. Това укрепва цялостно силата и издръжливостта на тялото, стимулира здравословния клетъчен растеж, мобилността енергийните нива и метаболитната функция на организма.

ДИАБЕТ
Ежедневното добавяне към храната на сусам е задължително за предпазване от диабет тип 2, особено, ако това заболяване се среща в семейството ви. От друга страна, медът е най-добрият заместител на захарта за диабетиците.

Този лек, освен това, снижава желанието за ядене на сладки храни и е изключително ефикасен в лечението на гастрит, язви и колит. Той също така подобрява качеството на косата и кожата.

Смесете една супена лъжица мед с една супена лъжица сусам на зърна или смлян. Това количество се равнява на около 155 калории, 8 г мазнини, 21 г въглехидрати, 1 грам фибри и 3 грама протеини.

Ако искате да извлечете колкото се може повече ползи от този лек, консумирайте го сутрин на празен стомах.

Прочетете още:

Чудодейна рецепта за дълголетие и щастлив живот на 95-годишен пчелар!

Лек на 6000 години за чудесно здраве

Сусамовото масло, древен съюзник срещу рак, диабет…

Натурален мед, 12 най-необичайни, но лечебни употреби

Източник:

http://www.healthyfoodplace.com/sesame-honey-combination-treats-10-diseases/

Снимка: Pinterest

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *