Колко витамин С да пием срещу настинките?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Vitamin-C-colds

Витамин С е най-известен със способността си да се бори с вирусите — особено с тези, причиняващи простудните заболявания.

Разбира се, някои хора ще ви кажат, че способностите  на витамин С да се бори с настинките е мит. Но истината е, че репутацията му че преборва настинките е оправдана…

Изследвания показват, че ако пиете витамин С преди да пипнете настинка, това може да снижи сериозността на симптомите ви. А ако го пиете след като хванете настинка, той може да скъси продължителността на настинката ви. Но ето къде е уловката…

Повечето клинични изпитания показват, че витамин С снижава продължителността на настинката ви само с някакви си 10 процента. Това означава, че ако имате настинка, която обичайно би продължила 10 дни, витамин С може да намали времето, през което ще кихате и кашляте на девет дни.

Суперплод съдържа 600 пъти повече витамин С от портокалите

Е, един ден по-малко, прекаран без да се чувствате болни и нещастни си струва минималното ви усилие, изискващо да взимате по хапче витамин С дневно. Но това наистина ви кара да се чудите дали витамин С е чудодейният лек за настинките, на който се надявахме през всичките тези години…

Лично аз зная, че има моменти когато пия витамин С при първите признаци на настинка, и тя изчезва за ден или максимум за два дни. И съм сигурна, че и вие също сте изпитвали същото. Тогава защо тези споделени от хора преживявания противоречат на клиничните резултати?

Ами, това може да се дължи на дозата…

Колкото повече С, толкова по-добре

Повечето клинични изпитания, изследващи действието на витамин С върху настинките дават на участниците скромни дози от витамина. Обикновено дозата е около 1 грам (1000 мг) на ден. Но интересното е че изпитанията, които използват дози по-високи от 1 грам дават по-добри резултати…

Ето защо, изследователите от Университета на Хелзинки във Финландия решиха да погледнат по-отблизо две рандомизирани изпитания, които сравняваха въздействието на различни дози витамин С върху обикновените настинки.

Първото изпитание, което те анализират сравнява действието на 3 грама витамин С с действието на 6 грама на ден. Оказва се, че 6 грама витамин С на ден скъсява продължителността на настинките два пъти повече в сравнение с пиенето на по 3 грама на ден. Хората, които пиели по 6 грама се възстановявали 17 процента по-бързо от онези, които не пиели витамин С.

Невероятно откритие: Този витамин лекува пневмония за само 3 часа!

Второто изследване, което те анализират има сходни заключения. Този път изследователите сравняват действието на 4 грама витамин С на ден с ефекта от 8 грама на ден. Още веднъж, двойната доза удвоявала ефикасността. Хората, които взимали по 8 грама скъсили продължителността на настинката си с 19 процента.

В основни линии, тези изследвания показват, че има връзка доза–реакция между витамин С и настинките – колкото повече витамин С взимате, толкова по-добри са резултатите. Това означава, че дозите надвишаващи 8 грама биха могли да се борят още по-ефикасно с настинките. Но няма начин да знаем със сигурност докато не бъдат направени още изследвания и то с такива дози. Междувременно, изследователите казват, че 8 грама би следвало да са достатъчни, за да ви помогнат в значителна степен да излекувате настинката си бързо.

„Взимайки предвид постоянното действие на витамин С върху продължителността на настинките, както и неговите безопасност и ниска цена, би си струвало човек да тества дали терапевтичните 8 г/ден витамин С са полезни за него. Човек трябва сам да определи най-ефикасната доза витамин С, която ще пие и да започне приема му колкото се може по-скоро след началото на симптомите на настинка”, казва изследователят, д-р Хари Хемила от Университета на Хелзинки, провел анализа.

Важно научно откритие: евтиният витамин С спира растежа на раковите стволови клетки 1000% по-ефикасно от лекарство за рак

Ако планирате да повишите дозата на витамин С следващия път когато хванете настинка, имам едно предупреждение за вас…

Пиенето на витамин С в такива високи дози е малко вероятно да постави здравето ви в сериозна опасност (Линъс Полинг пиеше по 18000 мг витамин С на ден и живя 93 години), но те могат да причинят диария, гадене и (в редки случаи) камъни в бъбреците.

Ако търсите сходни лечения с витамини, които да направят настинките ви по-малко неприятни и по-редки, прочетете следните статии за унищожителните за настинките свойства на слънчевия витамин – витамин D :

Петте най-добри начина да спрете грипа без ваксина

Витамин D много по-ефикасен срещу грипа от ваксините

Как витамин D побеждава болестите

Знаехте ли, че витамин С е мощен убиец на рака? Приемът му е сред десетките естествени начини за оцеляване от и превенция на рака, които традиционната медицинска общност иска вие никога да не научите.

Протоколът с висока доза витамин С орално при рак (и при почти всяко друго заболяване)

Витамин С унищожава рака

Забравете скъпите „серуми против стареене”, направете си такъв сами у дома

от Джени Смиековски

Още много за тези два мощни витамина можете да прочетете в категориите Витамин D и Витамин С в сайта http://zdravivsekiden.com/.

Източник:

https://easyhealthoptions.com/much-vitamin-c-slay-sniffles/

Снимка: Aqua Feed Supplements Manufacturer,Aqua Feed Probiotics Supplier …

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *