Лекарството за диабет, което влошава ВСИЧКО

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Направихте всичко, което ви казаха да направите. Спряхте да ядете сладките неща, които обожавате. И всеки ден пиете метформина, който ви предписаха за диабет тип 2. Но ВЪПРЕКИ ТОВА се чувствате изтощени.

Ще ви казват, че всичко, което ви кара да се чувствате ужасно сега е просто данта, която вилнеещият в тялото ви диабет взима.

Ще настояват, че ВСИЧКИ обезпокоителни симптоми, с които се борите са ПРИЧИНЕНИ от заболяването и включват…

  • мускулни болки
  • увреждане на нервите
  • загуба на паметта
  • промени в настроението
  • влошено зрение
  • слабост
  • умора

И повечето хора наистина го вярват.

Но какво ще кажете, ако ви кажа, че може да сте жертва на поредната грозна измама? Понеже ИСТИНСКИЯТ виновник за страданието ви може да е голяма лъжа, насочена да кара хората като вас да си затварят устата и да си пият метформина.

Нови изследвания разкриват, че заболяването ви изобщо НЕ причинява симптомите ВИ. Цялата тази болка и страдание могат да са причинени от съвсем различно нещо.

И то е нещо, което можете да откриете, коригирате и излекувате. И можете да започнете в рамките на дни.

Излекувана от диабет тип 2 само с помощта на ТАЗИ „пещерна” храна…

Страничният ефект на метформина, който ви кара да страдате

Да ви дават метформин е същото като да ви принуждават да сключите уговорен брак. Изобщо не искате да сте с този човек, но всички настояват, че това е подходящата партия за вас.

И не само това, ами и че метформинът ще ви е непрестанен спътник… с вас всеки ден до края на живота ви, за да контролира проблемите с кръвната захар, характерни за диабета.

Те ще ви казват, че това лекарство е доказано безопасно. Но нови изследвания разкриват опустошителен СКРИТ риск от приема на това лекарство.

Ето какво да ядем за да преодолеем диабета без лекарства!

Или би трябвало да кажа, скрит от невинни жертви като ВАС.

Защото, независимо че лекарят ви така и не си е направил труда да ви предупреди за него, този страничен ефект на метформина НЕ Е нещо ново.

Всъщност официалната медицина открай време знае за него… дори и когато продължава да ви натрапва тези рецепти.

Оказва се, че метформинът може да накара витамин В12 в тялото ви да падне до опасно ниски нива. Всъщност когато започвате да пиете лекарството, рискът ви от недостиг на витамин В12 рязко се покачва с 45 процента.

Признаци и симптоми за недостиг на витамин В12

Изследването също така открива, че метформинът може да повиши вероятността ви да изпитате проблеми с паметта ПОВЕЧЕ ОТ ДВОЙНО. Но споменете тези проблеми на лекаря си и той вероятно отново ще обвини кръвната ви захар за тях.

Истина е, че познавателните неволи могат да вървят ръка за ръка с диабета. Но те са също така и запазен знак за недостиг на витамин В12.

Което означава, че много от случаите на влошаване на познавателната функция, за които е ОБВИНЯВАНО заболяването, биха могли всъщност да са ПРИЧИНЕНИ… или влошени… от това лекарство.

Планът от 3 стъпки за отърваването ви от лекарствата за диабет

Поддържането на мозъка ви в тип-топ форма не е единственото нещо, за което тялото ви използва витамин В12, разбира се. Този жизненоважен витамин е критичен за здравето на мускулите, за настроението, нервите, нивата на енергия, зрението и така нататък.

Уникалният витамин В12

Изводът? Списъкът от често срещаните, „свързани с диабета проблеми” почти едно към едно отговаря на симптомите от причинените от метформина „ниски нива на В12”.

Събирайки два и две, ОЧЕВИДНИЯТ и НЕОТЛОЖЕН отговор е да спрете да пиете метформин колкото се може по-скоро.

Не спирайте да пиете лекарството сами, разбира се.

Вместо това, работете със своя лекар за изграждането на план за връщане към основните неща

Опитайте хранителни добавки, които подобряват кръвната захар като хром и берберин.

Напълно елиминирайте добавените захари.

Пригодете се към начин на живот с ниско съдържание на въглехидрати.

Този подход може да ви помогне да поставите диабета си ПОД контрол и въобще да СПРЕТЕ да взимате метформин. И преди да се усетите, ще започнете да се чувствате като старото си аз отпреди болестта.

от Алис Джейкъб

Прочетете още:

Лек за диабета ДОКАЗАН преди 78 години… и включен в черния списък

Науката потвърждава, че прясното мляко може да причини следните 4 сериозни заболявания

Извънредно важно: „Морковен лек” за диабета

Лекарствата за снижаване на холестерола са сигурна рецепта за заболяване

Извънредна новина: Лекарства за диабет свързани с риск от сърдечна недостатъчност

Храната, която помогна на мъж да победи диабета без лекарства!

Семената на черния кимион са толкова лековити, че непременно трябва да ги включите в деня си

Източник:

https://healthiertalk.com/metformin-b12-deficiency/
Снимка: The Real Man Plan

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *