Ползи, дози и рецепта за ефикасния срещу рак екстракт от ферментирал пшеничен зародиш

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

wheat-500x500

Екстрактът от ферментирал пшеничен зародиш (ЕФПЗ) учудва мнозина в общността на алтернативната медицина през последните няколко години и всичко това се подкрепя от обещаващи изследвания. Тези изследвания имат впечатляващи резултати при различни видове рак с тумори и метастази, автоимунни заболявания, инфекции и в стимулирането на имунната система.  Този екстракт е субстанция, която трябва да приемем много сериозно, за да поддържаме отлично здраве.

Още по темата: Ферментирал пшеничен зародиш БЪРЗО убива всякакъв вид ракови клетки

Ето обобщение на кратък списък на лечебните действия на ЕФПЗ:

1)  противотуморно действие…  изследване отбеляза осезателното протичане на апоптоза (клетъчна смърт) от 20 до 40% при 24 часово лечение на туморните клетъчни линии. Смята се, че ЕФПЗ въздейства негативно върху метаболизма на раковите клетки.

2)  противометастазно действие … счита се, че бензоквинонът в ЕФПЗ е основен фактор в предпазването от метастази при рак, но това може да се дължи също и на способностите на екстракта да спира клетъчното прикрепване, да спира пролиферацията на раковите клетки, да насърчава апоптозата на същите, както и на антиоксидантните способности на екстракта. В друго колоректално изследване ЕФПЗ снижава новопоявяващи се тумори на този вид рак с 82%, метастазите с 67%, и апоптозата с 62%, сравнен само по отношение на химиотерапия и лъчетерапия.

3)  антибактериално действие … изследване от 2010 година показва, че ЕФПЗ е много ефикасен в спирането на действието на бактериите S. aureus и B. cereus.

4)  антимукоплазмено действие… изследване от 2004 година е проведено с ЕФПЗ при кокошки, заразени с инфекции на Mycoplasma gallisepticum. Не е изолирана никаква микоплазма от мозък, черен дроб, далак, сърце или бъбреци на третираните с ЕФПЗ птици и броят на изолирана микоплазма от проби от респираторния тракт е по-нисък отколкото от инфектираната нелекувана група.

5) противовъзпалително действие… изследвания показват, че ЕФПЗ снижава възпалението след като при много автоимунни заболявания като ревматоиден артрит и системен лупус еритематозус, възпалението се снижава при лечение с ЕФПЗ.

6)  противоартритно действие… изследване от 2006 година на пациенти с ревматоиден артрит показва значителни подобрения в сравнение с основните стойности. Дозите на стероиди били намалени при около половината от пациентите. Без странични ефекти.

7)   противопаразитно действие… изследване, проведено с инфектирани с Trypansoma brucei (африканска трипаносомиаза или сънна болест) плъхове показа снижени кръвни популации след лечението на инфектираните плъхове с ЕФПЗ.

8)  излекувани атеросклероза & глюкозна нетолерантност, нормализирано систолично кръвно налягане и снижено отлагане на висцерални тлъстини при плъховете, хранени с богата на мазнини/въглехидрати храна.

9)  противотоксично действие… изследване от 2011 година с плъхове с увреждане на бъбреците от органофосфатни инсектициди откри, че ЕФПЗ ограничава увреждането на тъканите.

10) противовирусно действие… пилотно изследване от 2009 година на котешки вируси стигна до заключението, че ЕФПЗ упражнява действие най-вече върху клетките, които са различни в неинфектираните проби в сравнение с инфектираните. Третираните с ЕФПЗ инфектирани с вирус клетки снижават способността си да произвеждат вируса.  Изследване от 2012 година с котешкия имунно дефицитен вирус показва, че ЕФПЗ снижава производствения капацитет на вируса, улеснява клетъчната смърт на хронично инфектираните клетки, потиска производството на вирус като в същото време стимулира поддържането целостта на клетките при острите инфекции. При хора и котки ЕФПЗ може да допринесе за потискане на вирусния товар и за възстановяване на имунитета.

11)  протигъбично действие… редица изследвания показват, че бензоквиноните могат да бъдат изключително ефикасни противогъбични  съединения.

История на Екстракта от ферментирал пшеничен зародиш

Екстрактът от ферментирал пшеничен зародиш (ЕФПЗ) има интересна история и поради множество причини той е добре да се използва за лечението както на животни, така и на хора. Всичко започва с известния откривател на витамин С и носител на Нобелова награда, унгареца Алберт Сент-Георги. Той е биохимик, който счита, че леченията на рака по същество всичките са погрешни. Той смята, че по-логичната стратегия е рака да се атакува целево, вместо по-често използваната стратегия на лечение, изразяваща се в цялостно убиване на раковите клетки наред със здравите клетки около тях, което води до същото потискане на имунната система като при химиотерапията и лъчетерапията.

Сент-Георги иска тялото да поддържа силна имунна система и иска имунната система да открива раковите клетки и да атакува единствено тях. Той смята, че група съединения, наречени бензоквинони, предлагат надежда в това отношение. Той теоретизира, че пшеничният зародиш съдържа високи нива на квинонни съединения, които могат да се концентрират дори още повече посредством процеса на ферментация с използването на мая. Как действа това? Суровият пшеничен зародиш съдържа гликозилирани и физиологично неактивни бензоквинони.  Като се използва мая, тези бензоквинони могат да бъдат освободени като 2-метокси бензоквинон и 2,6-диметоксибензоквинон – необходимите ни съединения за лечебните протоколи.

Понеже изследванията на рака по онова време поемат по различен път от теориите на Алберт Сент-Георги, работата му бива пренебрегната от традиционната медицина и остава в забвение, докато млад колега на име д-р Хидвеги не възродява идеите му през деветдесетте години на миналия век. Д-р Хидвеги разработва и патентова процеса на производство на ферментирал пшеничен зародиш, използвайки обикновена  хлебна мая. Търговското название на продукта му е известно като Avemar в Унгария, а в САЩ се нарича AveUltra.

Има над 100 авторски доклади от изследвания за ЕФПЗ и употребата му е нещо обичайно в здравната система в Унгария. Големият проблем в САЩ е че екстрактът AveUltra е ужасяващо скъп! Обичайната цена е над $160 на месец. Тя го прави недостижим за повечето хора, защото здравната осигуровка все още не го покрива.

Хубавото при ЕФПЗ е че той може да се прави в домашни условия за жълти стотинки!
За целта се използва хлебна мая, която представлява гъбички от рода Saccharomyces cerevisiae  и която може да се закупи почти навсякъде.
Ще разгледаме патента на д-р Хидвеги, за да разберем по-добре как той прави ЕФПЗ, но ви предупреждавам, че той има патент за това и на теория е незаконно ние да правим такъв екстракт, използвайки метода без неговото разрешение.

Екстракт от ферментирал пшеничен зародиш с хлебна мая

Опростен вариант на патентования процес:

1)   Разтворете 33.3 грама хлебна мая в 1 литър топла дестилирана вода,

2)  Смесете в разтвора 100 грама пресен пшеничен зародиш, който сте смлели до консистенцията на брашно,

3)   Оставете екстракта да ферментира 18 часа. Той представлява анаеробна (бедна на кислород) ферментация, което означава, че затвореният съд ограничава кислорода при ферментацията. Най-добре ще е той да се разтръсква непрекъснато през този период и да се държи при температура от 30º C (86º F). Разтръскването ще помогне за премахването на въглеродния двуокис от разтвора и за разпределянето на хранителните вещества и микроорганизмите. Честото разтръскване с ръце е достатъчно. Ако притежавате магнитна бъркалка, можете да я използвате през тези 18 часа. Непременно използвайте достатъчно голям съд, който да позволи почти 3-кратното увеличаване на обема на разтвора.

4) След 18-те часа трябва да разделите пшеничния зародиш от супернатанта (течността)  макар че по този въпрос се спори от край време. Можете да го прецедите с помощта на ситно сито, плат или друг филтър. Това е една от по-трудните фази от процеса, понеже продуктът представлява гъста паста, която трудно се филтрира. Използването на центрофуга може да се окаже спасение за отделянето на пшеничния зародиш от течността на този етап и като първоначален етап на филтриране.

На този етап в патента се посочва, че супернатанта (течността) трябва да се свари и охлади понеже това ще помогне за неутрализирането на някои от вредните ензими или може дори да помогне за убиването на клетките мая, за да се спре по-нататъшното производство на ензими. Можете да го направите в този момент или да сварите всичко преди да се опитате да отделяте пшеничния зародиш от течността, но след това трябва да пазите разтвора от топлина. Дръжте течността в хладилника, докато го свършите в рамките на няколко дни.

Но в крайна сметка, вероятно не е особено необходимо да се занимавате с разделянето на пшеничния зародиш от течността. ЦЯЛАТА смес е лековита и ако го добавяте в храна като гъста течност, може би в картофено пюре или в топла супа, това ще спомогне за скриването на вкуса му и може да е икономичният начин на действие!

Дози за пиене на екстракт от ферментирал пшеничен зародиш

Според Министерството на селското стопанство на САЩ средната консумация на пшеничен зародиш в Съединените щати е по-малко от един грам дневно. За хората със средно тегло (тежащи 60-70 килограма  или приблизително 150 фунта) обичайната доза е 17 грама екстракт от ферментирал пшеничен зародиш (ЕФПЗ) на ден, приблизително един час преди хранене. Като здравословна или разкрасяваща добавка ЕФПЗ може да се използва в лосиони, ексфолианти и трици за лице, шампоани, противодействащи на стареенето овлажнители, околоочни кремове, балсами, масла и соли за вана и в слънцезащитни продукти.

При рак на гърдата, доза от 8.5 грама ЕФПЗ се взимат орално всеки ден в продължение на три години.

За рак (по принцип), 8.5 грама ЕФПЗ се взимат орално всеки ден в комбинация с химиотерапия или с други лекарствени терапии за периоди средно от 7.9 до 32.2 месеца.

За колоректален рак, пациентите лекувани за болестта си взимат по девет грама ЕФПЗ орално веднъж или два пъти дневно за повече от шест месеца.

За ревматоиден артрит, доза от 8.5 грама Avemar pulvis (ЕФПЗ на прах) се пие орално по два пъти дневни за 12 месеца в допълнение към антиартритни лекарства (DMARDs) и стероидно лечение.

Необходимо е да четете етикетите на продуктите и да обсъждате всички терапии с квалифицирани лекари. Настоящата информация не представлява назначени от лекар съвет, предписание, диагноза или лечение.

Източници:

http://racehorseherbal.net/FWGE.html
https://www.sharecare.com/health/herbal-supplements/if-take-fwge-how-much

Снимка: www.indiamart.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *