Чай от ройбос против рак

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

rooibos treats cancer

Замисляли ли сте се за това какво по-точно представлява раковата клетка? Някои хора мислят, че тя е внесена отвън, подобно на вирус. Но това съвсем не е така, метафорично погледнато, това е клетка, която си е загубила ума и е започнала да се дели безконтролно, забравяйки за какво се е появила на света. А предшественик на тази клетка е най-обикновена, здрава клетка.

В статиите днес често четем, че страдаме от тази болест поради стремежа си към комфорт. Но учените намират описания на ракови тумори още в древноегипетските папируси (1600 г. пр.н.е.). А името на болестта е измислено от Хипократ: карцином – краб, рак, защото туморите със своята форма напомнят на това членестоного.

За рака се пишат много статии, съществуват не малко мнения за лечението му. Редица лаборатории водят бораба с тези убийци, измислят различни способи за унищожението им. Но от дълбочината на вековете до нас достигат вече проверени начини за избавяне от това заболяване.

Нека погледнем към червения храст, който е подложен на щателни изследвания в целия свят. Това е чаят от ройбос, изследван в институтите на ЮАР в Стеленбош, както и в университети в САЩ и Япония. С какво толкова привлече вниманието на учените това най-обикновено растение? Всичко се крие в антиоксидантите – в него те са 50% повече, отколкото в зеления чай. Антиоксидантите са съединения, които унищожават свободните радикали (вредните молекули, които се образуват в процеса на окислителните реакции) в нашия организъм.

И ето че в чай от ройбос японските учени откриха един от най-мощните антиоксиданти—SOD или супер-оксид дисмутаза, който с титаническа сила въздейства на тези причинияващи увреждания съединения (свободните радикали). Учените установиха, че пиенето на чая има благотворно влияние дори при лечението на такова опасно заболяване като рака. Повече от три десетилетия се провеждат наблюдения за влиянието на витамин С при пациентите, лекуващи се от тази болест. Учените констатирали подобрение в състоянието на болните и намаление на симптомите на болестта.

Ако пиенето на две чаши чай от ройбос напълно снабдяват организма с необходимото му количество витамин С на ден, увеличаването на дозата може да помогне за позитивното повлияване на болестта. Днес учените наблюдават въздействието на чая върху организма по отношение на неговата ефикасност да предпазва от рак на черния дроб и на дебелото черво. Изследванията продължават, а чаят от ройбос още сега може да помогне в профилактиката на тези заболявания и в комплексното лечение в онкологията.

Източник:

http://www.moslanka.ru/chay-roybush-protiv-raka/

Снимка: serenateas.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Тази статия е информативна и не замества назначеното ви лечение. Чаят от ройбос има силни свойства за човешкото здраве, но първо се консултирайте с лекуващия лекар, преди да предприемате каквото и да било самолечение.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *