Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

tv deadly

Има един уред в дома ви, който е по-опасен, от който и да било от останалите уреди. Ако го използвате ежедневно, както повечето хора, вие значително повишавате риска си от ранна смърт, диабет и сърдечно заболяване.

Смъртоносният уред е вашия телевизор. Изследователите разгледаха последиците от гледането на повече от два часа телевизия на ден и откриха, че гледането на телевизия повишава риска ви от хронични заболявания и от скъсяване на живота. Средно американците гледат телевизия по цели пет часа на ден.

Това изследване проучи връзките между следните здравни проблеми и гледането на телевизия:

  • Сърдечно заболяване: Два часа телевизия на ден повишава вероятността за сърдечни проблеми с около 15 процента.
  • Недостатъчно сън: Ние обикновено се нуждаем от поне седем часа сън, но телевизията ни държи будни до твърде късно. А недостигът на сън повишава вероятността от развиване на сърдечно заболяване, травма при автомобилна катастрофа и напълняване. Освен това, излагането на светлината на телевизионния приемник нощно време повишава риска при жените от рак на гърдата.
  • Диабет: Два часа телевизия на ден покачва риска от диабет тип 2 с около 20 процента.
  • Скъсяване продължителността на живота: В изследването, гледането на телевизия по два часа на ден повишило вероятността от смърт по време на периода на изследването (три десетилетия) с повече от 10 процента.
  • Влошаване на зрението: Гледането на телевизия като дете в продължение на четири часа на ден или повече значително повишава риска от развиване на миопия (късогледство).

Посланието на изследването е: Почти всяка друга дейност е по-здравословна от гледането на телевизия. А ако искате да отслабнете, едно от най-ефикасните действия, с които да започнете е да натиснете копчето на дистанционното за изключване на телевизора.

Карл Лоу

Източник: Easy Health Options, The Deadliest Household Appliance, 19 December 2013

http://easyhealthoptions.com/aging-category/the-deadliest-household-appliance/

Снимка: www.abc.net.au

 

Важно

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *