Силата на естествените начини на борба с рака

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вече знаем, че когато чуем фаталните думи, първото нещо, което трябва да предприемем е сериозна детоксикация на организма. Първо и незабавно и много сериозно прочистване на организма, като всъщност, затлачването на организма с токсини е в основата на отслабването на имунната система, а оттам и в основата на рака.  Детоксикацията ще помогне за втората стъпка – укрепването на имунната система.  Както вече казахме, прочистването е неразделна част от имунитета. Самият факт за появата на онкологично заболяване говори, че действието на тази система в тялото е сериозно компрометирано, наред със затлачването на органите и изобщо на тялото с токсини, пораженията, нанесени от свободните радикали и оксидативния стрес и съвсем не на последно място психическия стрес… – Здрави всеки ден

cancer common-symptoms-asbestos-cancer

Ето и днешната статия:

Светлина на хоризонта или естествени начини за борба с рака

Като разследващ лекар, фокусиран върху лечението и превенцията на рака, често ме питат какво мисля за химиотерапията. Вземайки предвид потенциалния риск от страничните ефекти и заключенията от изследванията, които често си противоречат едно с друго, пациентите все ме питат „Химиотерапията ли е правилният избор”? Това със сигурност е сложен въпрос, защото няма еднозначен, подходящ за всички начин за лечението на рака.

Когато някои лекарства за химиотерапия бяха въведени през петдесетте години на миналия век, това беше наистина революционен пробив. Обаче, независимо от по-доброто ни разбиране на заболяването, ние извличаме все по-намаляващи ползи в последвалите десетилетия та чак до ден днешен. Много често химиотерапията се прилага при голям брой пациенти, докато статистиката показва, че в дългосрочен план тя удължава оцеляването само на шепа хора.

Така че въпросът не е дали химиотерапията е ефикасна. Въпросът е дали тя е достатъчно ефикасна. Това е прост въпрос със сложен отговор. По-новите изследвания ни отвеждат отвъд готовата рецепта за избиране на една и съща химиотерапия във всички случаи на база само на поразените от тумор орган или тъкан. Това как даден тумор се повлиява от конкретна терапия зависи от мутациите му. Нови изследвания откриват, че мутациите варират дори и вътре в самия тумор. В резултат на това химиотерапията може и да убие част от рака, но не го убива целия. Изследванията също така показаха, че химиотерапията може да подтикне рака да се развива, така че да се изплъзне на лечението. От друга страна, има заключения, фокусирани върху раковите стволови клетки, генериращи нови тумори, които са по-устойчиви на химиотерапия.

Отвъд химиотерапията

Дойде времето да приемем, че сега прилаганите режими на лечение, макар и ефикасни в някои случаи, могат, и то твърде често, да имат вредни недостатъци. Трябва да направим още, за да разработим целеви и разумни подходи, които да спомогнат за преодоляването на рака и по-конкретно, резистентността на рака. Необходимо е да насочим способността си към бързото проследяване на гените на рака, както и на гените на отделния човек, за да открием най-големите уязвимости на рака и оттам нататък да създаваме индивидуализирани планове за лечение.

За щастие, това вече се случва с редица компании, които предлагат различни видове генен анализ и чувствителни към химиотерапията тестове. Като разбираме генетичния строеж, както на пациента, така и на рака, можем да помогнем за определянето на това дали конкретно лечение ще е ефикасно или не. Например, ако генната топоизомераза 1 е преекспресирана (прекалено изразена), туморът ще се поддава на лечение с лекарството иринотекан. Ако генът топоизомераза 2 е прекомерно изразен, туморът ще се поддава на лечение с лекарството доксорубицин.

Ние трябва да намерим начини да накараме съществуващите лечения да действат по-ефикасно, да стимулират метаболизма и да задействат системите на тялото, убиващи рака. С други думи, ние трябва да помним, че химиотерапията действа в много сложна система. Ние трябва да се погрижим за тази система като цяло като в същото време се целим в рака. Много изследвания се занимават с конкретни растителни съединения, които се оказват много обещаващи в способността си да подобряват ефектите на конвенционалните терапии, укрепват нормалното клетъчно здраве и намаляват страничните ефекти от химиотерапията и лъчетерапията. С използването на интегративен подход, ползите могат да се доведат до максимум, а токсичността до минимум.

Естествените съставки могат да направят химиотерапията по-ефикасна

Знае се, че ракът причинява клетъчна дисфункция, която активира ензим, наречен mTOR. Когато това се случи, раковите клетки, които трябва да преминат през апоптоза (програмирана клетъчна смърт) след леченията, насочени да причинят клетъчната им смърт успеят да оцелеят. Обаче, съединението хонокиол (мощно антиоксидантно съединение, извличано от кората на магнолия) е доказало в предклинични изследвания, че спира действието на ензима mTOR като по този начин прави химиотерапията по-ефикасна. (Лекарството Metformin, добре известно в лечението на диабета също е мощен инхибитор на mTOR.)

Ние трябва да работим също така в посока на блокиране на веществата в тялото, като например, проблематичния протеин галектин-3, които стимулират възпалението и подхранват растежа на туморите. Изследванията потвърждават, че модифицираният цитрусов пектин, извличан от кората на цитрусите, контролира прекомерните нива на галектин-3 и помага за спирането на растежа на туморите и метастазите.

Важно е да споменем, че в предклинични изследвания модифицираният цитрусов пектин показва също така синергия с определени химиотерапевтични лекарства като доксорубицин при клетките на рака на простатата и паклитаксел при клетките на рака на яйчниците и по този начин изглежда обещаващ като част от лечебните режими с по-ниски токсични дози и с по-добри резултати в битката с рака. Данните демонстрират, че модифицираният цитрусов пектин може да помогне за постигането на синергични ефекти чрез способността си да се свързва с и да блокира излишния галектин-3.

Ролята на антиоксидантите

Антиоксидантите също играят важна роля. Например, пациентите чиито генетични тестове показват наличието на тумор от типа „кавеолин 1 отрицателен” се повлияват зле от химиотерапия. Обаче, ако включим антиоксидантни съединения във високи дози, туморната тъкан може да стане кавеолин 1 положителна и в резултат на това да се повлияе от химиотерапията.

Употребата на антиоксиданти по време на химиотерапия е тема будеща полемики, а въпросът дали тя е препоръчителна може да се окаже сложен. Някои режими на химиотерапия могат да бъдат подобрени с използването на антиоксиданти, докато при други антиоксидантите биха могли да снижат ефективността й. Следването на която и да било интегративна програма трябва да се прави под внимателния контрол на опитен лекар.

Ние можем да помогнем за оптимизирането на терапевтичните ползи и за снижаването до минимум на страничните ефекти като регулираме различни пътеки, така че те по-добре да се борят с рака: метаболизма, възпалението, окисляването, pH-то, глюкозния метаболизъм всичките трябва да играят своята роля. Интегративният поглед предлага многопластов подход, атакуващ рака от колкото се може повече интегративни ъгли, а не като се разчита единствено на токсични съединения със съмнителни ползи в дългосрочен план. За щастие, новите изследвания в областта на интегративната медицина помагат за указване на пътя към по-ефикасни стратегически начини за борба с това твърде често срещано заболяване.

Айзък Илайъс

Източник:

http://easyhealthoptions.com/alternative-medicine/power-natural-ways-fight-cancer/

Снимка: www.bergmanlegal.com

Прочетете още по темата:

Хонокиол, пореден протокол за естествено лечение на рака

Мелатонин – от сънотворно в убиец на рака

Откритие: антибиотиците правят химиотерапията смъртоносна

Науката потвърждава: куркумата ефикасна колкото 14 лекарства

Содата за хляб – кошмарът на фармацевтичната индустрия

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *